Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Apa és lánya közös munkája: Lackfi János írta, lánya illusztrálta

A Szakimesék című könyvet Lackfi János írta, s lánya, Margit illusztrálta. Munkáról, gyerekkorról, családról beszélgettek a Somogyi-könyvtárban.
– Nagy hatással volt rám a gyerekeim nézőpontja, ahogy a felnőtt beidegződések nélkül látják a világot. Margit lányom egy hihetetlen olvasógép egyébként, de két másik gyermekemmel is szoktam színpadon állni, akik a verseim éneklik – mesélte lelkesen az író, akinek hat gyermeke van, és négy unokája. 

Mesélt arról is, hogy művei voltak már az irodalomérettségi tételei, de azt is megosztotta a közönséggel, milyen verseskötettel lepte meg feleségét 23. házassági évfordulójukra.
Lackfi János író lányával, Margittal a szegedi Somogyi-könyvtárban.  Fotó: Frank Yvette
Lackfi János író lányával, Margittal a szegedi Somogyi-könyvtárban. Fotó: Frank Yvette
Margittól megtudtuk, hogy gyerekkora azért is extrém emlék számára, mert nem ismer senkit, akire ennyi irodalom zúdult volna kiskorától. – A Kincskereső kisködmön először nem tetszett. Ám amikor apukám olvasta fel, neki nem vallottam be, de már jó volt.

Megtudtuk azt is, hogy Lackfi Margit remekül süt, akár az édesanyja. Régen vegánblogot is vezetett egyik testvérével.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó Péter: Szegeden minden adott az ipar betelepüléséhez

Szijjártó Péter: Szegeden minden adott az ipar betelepüléséhez
z infrastruktúra és az oktatási háttér adott ahhoz, hogy nagy iparvállalatok telepedjenek meg Szegeden, a tényleges beruházásokhoz a városvezetés hozzáállásának kellene megváltoznia - mondta lapunknak adott interjújában a külgazdasági és külügyminiszter. Tovább olvasom