Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

APEH: Százezer forint is lehet a mulasztási bírság

Az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága munkája során folyamatosan tapasztalja, hogy a levelezési címben bekövetkezett változásokat sok adózó nem jelenti be, a hivatalos küldemények nagy része ugyanis nem jut el a címzettekhez.
Az adózás rendjéről szóló törvény értelmében az egyéni vállalkozó és az adószámmal rendelkező önálló tevékenységet folytató magánszemély köteles az adóhatósághoz önállóan bejelenteni levelezési címét, ha az eltér a székhelycímtől a www.apeh.hu címről letölthető, vagy a nyomtatvány üzletekben beszerezhető adatlapon. Az egyéni vállalkozóknak a 05102/E, a magánszemélyeknek a 05102 adatlapot kell használni.

A magánszemélyek egy része a tevékenység kezdetétől a székhelycímet használja levelezési címként. Esetükben a székhely címének változása automatikusan a levelezési cím változására is kihat. Azoknak viszont, akik önálló, ettől eltérő levelezési címet jelentettek be, ennek megszűnését a változás-bejelentési kötelezettség részeként közölniük kell az adóhatósággal. Természetesen nincs akadálya, hogy a későbbiekben ismételten a székhelycímtől eltérő levelezési címet használjanak, de ezt az adóhatósággal a megfelelő nyomtatványon közölni is kell, hogy nyilvántartásba vehessék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János szerint a 22-es csapdájában vagyunk

Áder János szerint a 22-es csapdájába manőverezte az ország gazdaságát az MSZP–SZDSZ-kormány,… Tovább olvasom