Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Apehesekre zárta a boltot egy szegedi üzletvezető

Megszeppent egyetemistának nézte az egyik szegedi informatikai üzlet vezetője azt a DVD-lemezt vásárló adóellenőrt, aki, miután nem kapott nyugtát, jegyzőkönyvben rögzítette a mulasztást. A boltba érkező másik tulajdonos széttépte az egyik jegyzőkönyvet, az ellenőröket bezárta az üzletbe.
Megszeppent egyetemistának nézte az egyik szegedi informatikai üzlet vezetője azt a DVD-lemezt vásárló adóellenőrt, aki, miután nem kapott nyugtát, kollégáival együtt jegyzőkönyvben rögzítette a mulasztást. A boltba érkező másik tulajdonos néhány hangos szó után széttépte az egyik jegyzőkönyvet, az ellenőröket bezárta az üzletbe.

Az egyik szegedi számítástechnikai üzletbe az eladó elmondása szerint egy megszeppent arcú egyetemistának tűnő fiú lépett be péntek délelőtt, aki DVD-lemezt keresett megvételre. – Odaadtam neki, de a gépbe nem ütöttem be az árát – mondta Mária. Az „egyetemista" kisvártatva egy férfivel és egy nővel tért vissza.

– Közölték, hogy adóellenőrök, s mivel a lemezről nem adtam nyugtát, jegyzőkönyvet vesznek fel az esetről – mondta a fiatal lány, aki ezután telefonált élettársának: apehesek vannak az üzletben. Miután a férfi megérkezett a boltba, magához vette az üzlet kulcsát és rázárta az ajtót a körmölő ellenőrökre.

Történt már ilyen

Szerettünk volna beszélni a intézkedő adóellenőrökkel is, de az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságának jogi és tájékoztatási osztályán azt közölték velünk, munkatársaik minden ténykedése adótitoknak minősül. Líberné Illés-Tóth Erzsébet főosztályvezető csak annyit mondott, nem ez volt az első eset, hogy kollégáikat munkájuk során inzultus érte. – A kötekedők soha nem kerülték el büntetésüket – fogalmazott az osztályvezető. Azt is elmondta, ha valaki nem ad nyugtát, arra mulasztási bírságot szabnak ki, aminek mértéke 200 ezer forintig terjedhet.

– Azt hittem, meg tudjuk beszélni a dolgot, ezért zártam magunkra az ajtót. Mivel rám se bagóztak, rájuk kiáltottam: „egész héten nem volt vevőnk, erre pont maguk jönnek?" – idézte fel a történteket Justin Zsolt. – Mivel erre sem reagáltak, az egyik férfi kezéből kikaptam a jegyzőkönyvet és háromfelé szakítottam. Ő lapozott egyet, és tovább folytatta az írást – árulta el Zsolt, mitől is vesztette el a fejét, miközben élettársa újra kinyitotta a bejáratot.

A férfi elmondása szerint ezután lehiggadt, az üzlet hátsó részébe ment, ahol cigire gyújtott, majd megivott egy kávét. – Mikor előjöttem, már rendőrök vártak rám, akiket az ellenőrök értesítettek – mesélte Zsolt, akit boltjából a szemközti városi kapitányságra kísértek; ott – elmondása szerint – délutánig várakoztatták. – Legalább reklámoztam az üzletemet. Sok rendőr jött oda hozzám, akik a számítógép-alkatrészek aktuális árairól érdeklődtek – beszélt a rendőrségen eltöltött időről a férfi.

Hivatalos személlyel szembeni erőszak gyanúja miatt indítottak eljárást ellene. – Az egyik rendőr azt mondta, ezt nem úszom meg megrovással, felfüggesztett börtönt kaphatok! Pedig nem bántottam senkit és a boltot is csak fél percig zártam rá az ellenőrökre – magyarázta a férfi. Elmondta még, több mint egy éve ötvenezer forintjába került, hogy fénymásolás után nem adtak számlát egy idős néninek. – A nyugdíjas szintén adóellenőrökkel tért vissza – mesélt korábbi botlásukról. – Remélem, most is megúszom ennyivel. Nem szeretnék felfüggesztettet kapni – magyarázta Justin Zsolt, akitől tegnap ujjlenyomatot vettek és fotót készítettek a rendőrségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játékőrület: a Buci babától a Barbie-ig

A hetvenes-nyolcvanas években jelentek meg a mai modern játékok elődei: a Buci baba, a villanyvasút,… Tovább olvasom