Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ápolókat köszöntöttek Szegeden - fotók

Szeged - Kiváló ápoló és oktató gyógytornász címeket adtak át csütörtökön a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepségén. Itt díjazták a hallgatók által legjobbnak választott gyakorlóhelyet és gyakorlatvezetőt is.
Az ápolók nemzetközi napja alkalmából ünnepséget rendezett szakdolgozói számára a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A megjelenteket Fendler Judit kancellár köszöntötte, aki arról beszélt, hogy az ápolók azok, akik törődnek velünk, amikor kórházba kerülünk, munkájuk pedig a modern korban sem pótolható robotokkal, hiszen az az emberségen alapul. Németh László, a klinikai központ elnöke pedig úgy fogalmazott, a gyógyulásban sokszor nagyobb jelentősége van az ápolásnak, mint az orvosi beavatkozásnak, legnagyobb fizetsége pedig a betegek hálája.

Az ünnepségen Mészáros Magdolna, az Egészségügyi Szakmai Kollégium ápolás és szülésznői tagozatának vezetője tartott előadást az ápolók helyzetéről. Mint kiemelte, jelenleg 22 ezer ápoló hiányzik a rendszerből, és miközben feladatterheik fokozatosan nőnek, számuk folyamatosan csökken. Beszélt ugyanakkor arról is, hogy július elsején megkezdődik bérrendezésük, amelynek köszönhetően 2022-re összességében 64 százalékos béremelést kapnak.
Ápolókat köszöntöttek Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
A rendezvényen az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „kiváló ápoló" címet adományozta Herceg Attilának, a Pszichiátriai Klinika okleveles ápolójának, valamint Horváthné Frankó Krisztinának, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet diplomás ápolójának.
Ápolókat köszöntöttek Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA
„Oktató gyógytornász" címet kapott Rónyai Edit, az Ortopédiai Klinika Központi Fizioterápiás és Oktatási Részleg gyógytornásza. Hallgatói vélemények alapján átadták a „legjobb gyakorlóterület" címet is, amelyet az Ortopédiai Klinika fekvő- és járóbeteg-ellátó osztályai kapták meg. Az egészségügyi szakképzésben részt vevő tanulók a „legjobb gyakorlatvezető" címet Tóth-Baranyi Zsoltnak, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet munkatársának ítélték meg.

A rendezvény végén a Klinikai Központ köszöntötte és elismerésben részesítette azt a 37 egészségügyi szakdolgozóját, aki a megelőző naptári évben öregségi nyugdíjba vonult.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánfalvi József nevét kapta a Radnóti igazgatói irodája

Bánfalvi József nevét kapta a Radnóti igazgatói irodája
Születésének századik évfordulója alkalmából domborművet kapott a Radnóti Miklós Kísérleti… Tovább olvasom