Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Áprilisban nyit az új piac a Marson

Február végén már költözködhetnek az árusok Szegeden a Mars téri egyik új piaci csarnokba. A két épületben minden helyet értékesítettek: előreláthatólag ötvenöt üzletet alakítanak ki. Az áprilisi nyitásra háromszáz autót befogadó parkoló is elkészül a bódésor helyén. A zöldségeseknek minimális berendezkedési költsége lesz, de a büfét üzemeltetők jóval nagyobb beruházással számolhatnak.
A piacon épülő csarnokban már előre haladtak a munkálatok. Fotó: Schmidt Andrea
Lassan elkészül Szegeden a Mars téren a két bevásárlócsarnok. A kereskedők a K1-es elnevezésű épületet február 20-a után néhány nappal, míg a K2-est március elején vehetik birtokba és kezdhetik el a berendezkedést – tudtuk meg tegnap Nagy Sándor alpolgármestertől. A szerkezetkész épületen belül a bérlőknek körülbelül egy hónap áll rendelkezésre, hogy kialakítsák az eladó területüket. A nyitást április elejére tervezik.

Az ideiglenes használatbavételi engedélyhez azonban addig a tér túlsó oldalán – ahol lebontották a bódék nagy részét – el kell készülnie egy új, háromszáz autót befogadó, fizetős parkolónak. A sorompós beléptető rendszer lehetőséget biztosít majd arra, hogy a piacon egy órát eltöltők ingyen parkolhassanak. Egy gyors bevásárláshoz ennyi idő általában elegendő. Az alpolgármester elmondta: megkezdődött a burkolat vizsgálata, s kiderült, a két járdát mindenképpen el kell bontani, hogy a teret egységesen kezelhessék. A munkaterületet néhány nap múlva elkerítik és a piac melletti iskolánál is kiépítenek egy lámpás csomópontot.

A Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, Pusztai Lajos a terveken megmutatta: a két csarnokban összesen negyvennyolc, harminchat négyzetméteres helyen ötvenöt üzletet alakítanak ki.
– Minden hely elkelt, sőt túljelentkezés is van – jelentette ki az ügyvezető igazgató. A kereskedők szerkezetkészen kapják meg az eladóterületet: az aljzatbetont és a falakat burkolniuk kell, de a nyílászárókat már beszerelték. Elöl az egységes le-felhúzható rácsot most építik be. A közüzemi kapcsolatok – víz, gáz, áram, telefon, internet, riasztóberendezés – elkészültek, már csak rá kell csatlakozni.

A zöldségeseknek minimális berendezkedési költsége lesz, de a büfét üzemeltetők jóval nagyobb beruházással számolhatnak. A száz százalékig önkormányzati tulajdonú Szegedi Vásár és Piac Kft. egy 36 négyzetméteres üzlethelység bérleti jogát 25 évre nettó 5 millió forintért adta el, továbbá a kereskedőknek havonta 82 ezer forintot is fizetniük kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényelmes diploma

Nyugat-Európában és az USA-ban rohamosan fejlődik a távoktatás. A közlekedési, kollégiumi és egyéb… Tovább olvasom