Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Áprilisban sem nyit a belvárosi Tesco áruház

Újabb határidőt tűzött ki magának a Tesco: legfrissebb információink szerint május második felében nyit a szupermarket az egykori szegedi Domus Áruház épületének földszintjén.
Továbbra is üres az egykori Domus Áruház alsó szintje. A Tesco Global Zrt. először tavaly őszre ígérte új, belvárosi áruházának nyitását, majd azt mondták, idén húsvét előtt már várják a vásárlókat. Tegnap érdeklődésünkre azt közölték, hogy egyelőre még mindig a tervezés folyik.

Fél év csúszás

A szegedi Domus Áruház épületét tavaly vette bérbe 15 évre a Tesco Global Zrt. Augusztus közepén átvették az ingatlant, ám kisebb belső munkákon kívül más nem történt az alsó szinten. Az épületre már tavaly kihelyezték az áruház logóját, ám még legalább két hónapig nem nyit ki. 

Hardy Mihály, a társaság kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta: az ezer négyzetméteres napi bevásárlóhely belső kialakítását felelősségteljes munkának tartják, úgy gondolják, hogy a vásárlók kényelme miatt nem tehetik meg, hogy megnyitják az áruházat, aztán évente átrendezik. Mivel a fogyasztók szeretik az állandóságot, alaposan meg kell tervezni, mi hova kerüljön, milyen legyen a polcrendszer, a belső munkamegosztás rendje. A tejet, kenyeret, felvágottat, friss gyümölcsöt, zöldséget árusító majdani szegedi szupermarket belső kialakítása, ha beválik, modellje lesz a későbbiekben nyíló, hasonló alapterületű áruházaknak.

Az épület első emeletén már tavaly megnyílt egy bútoráruház, az alsó szinten a szupermarket mellett pedig több kis üzlet működik majd, ezt tanúsítják a kirakatban elhelyezett reklámok. Hardy Mihály azt mondta, az üzletek is várhatóan a szupermarkettel együtt, a tervek szerint május második felében nyitnak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előrehozott közgyűlés, csütörtöki ülés

A Szabad Demokraták Szövetsége tisztújító küldöttgyűlése miatt az önkormányzat szervezeti és… Tovább olvasom