Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Apró lopások Szegeden

Szeged - Az elmúlt napokban több olyan eltulajdonítás is történt Szegeden, amelyekben a hanyagság és a nem kellő odafigyelés is nagymértékben szerepet játszott.
Egy nőnek cukrászdában székre letett táskájából tulajdonította el a pénztárcáját az elkövető. A kár meghaladja a 8 ezer forintot. Egy másik nőnek pedig a piacon nézelődés közben emelte ki az enyveskezű a tárcáját. Ez esetben a kár 16 ezer forint. Egy szatymazi férfi viszont gyorsbüfében hagyta el a pénztárcáját. Amikor visszatért, annak már csak hűlt helyét találta. Fiatalembernek villamosmegállóban padra letett és őrizetlenül hagyott hátizsákját vitte el az alkalmi tolvaj. A táskában többek között mobiltelefon volt. A kár meghaladja a 70 ezer forintot. Móravárosban utcán földre letett nylon táskának – benne pénztárcával és mobiltelefonnal – is nyoma veszett csütörtökön reggel. A sértettet a tolvaj ezáltal 80 ezer forinttal rövidítette meg.

Ezen esetek is jól példázzák, hogy a figyelmetlenség milyen kellemetlenségekkel járhat. A rendőrség arra kér mindenkit, vigyázzanak jobban értékeikre, ne teremtsenek lehetőséget a tolvajok ténykedésének. Hiszen ismerik a mondást: alkalom szüli a tolvajt.

Olvasóink írták

 • 10. laca74 2011. június 12. 13:21
  „Legalább ezek a károsultak megtanultak egy fontos leckét a mai erkölcsi viszonyokról,ha valamit leteszel nem biztos hogy fel is veszed.”
 • 9. borcsokzsolt 2011. június 12. 13:18
  „Tök jó ez a hozzállás!!!
  Akármi történik velünk a mi hibánk.
  Ennyi erővel a lakásomat is fetörhetik és lehetek én a hibás mert egyel kevesebb zárat rakattam az ajtóra.
  Hogy ennyire nem akarnak dolgozni a hatóságok!!!
  Meg áll az ész!!!
  Bezzeg biciklivel egyből levadásznak ha gyorsan pedálozok!!!”
 • 8. Jozsoci 2011. június 10. 17:32
  „2. Igazad van. De van egy mondás: Ha adnak, fogadd el, ha ütnek szaladj el! Ki az aki utalványozta??? Az ő anyagi felelőssége!
  4. gumikacsa111 2011.06.10. 11:48
  Ez nem vicc, amit mondasz. A Fidesszel meg a kormánnyal kapcsolatban meg kell gondolni mit írunk, mert az illetékes elvtársaknál megvan a nevünk és a címünk.”
 • 7. dodó 2011. június 10. 15:49
  „"...a hanyagság és a nem kellő odafigyelés is nagymértékben szerepet játszott" - valamint városunk meg nem értettekkel való jó ellátása.”
 • 6. alak 2011. június 10. 12:59
  „Bocsánat nem csak a bajusz cibálják, de kioktatnak mindenkit tisztességből, erkölcsöséből.
  A magasabb hangokra érzékeny finom füleket vajon miért nem bántja, az az otrombaság, amely ezen a szinten eluralkodott?”
 • 5. queenmargareth 2011. június 10. 12:44
  „2:)baromi”
 • 4. gumikacsa111 2011. június 10. 11:48
  „2. alak
  Látjuk ám az IP címed!:DD”
 • 3. varadipal 2011. június 10. 11:44
  „2., Alak. Tudod miért nem kapták el még őket? Mert nem volt bekamerázva a működési területük. A zsebesekre szakosodott zsaruk meg a piacon eszik a sültkolbászt, úgy hesszölnek, és ott egyik nagy tolvaj arca sem tünt még fel..”
 • 2. alak 2011. június 10. 11:33
  „A figyelmetlenség bizony szedi az áldozatait!
  A minap azt olvastam, hogy egy parlamenti képviselő nem vette észre, hogy több pénz kerül a számlájára mint azt a törvény engedne, a kár ott milliós nagyságrendű, a másik szintén parlamenti képviselőnek meg nem tűnt fel, hogy jogtalanul vesz igénybe költségtérítést, a kár itt is milliós nagyságrendű. Egy szintén parlamenti képviselő meg lakásbérlésre vett fel milliókat úgy, hogy az adott településen rendelkezett saját lakással, egy szegedi honatya figyelmetlenségből felügyelőbizottsági tagságok után vett fel milliókat. Szörnyű, hogy a bűnüldöző szervek figyelmetlensége milyen károkat okoz azzal, hogy ilyen esetekben hivatalból nem indítanak eljárást.

  Most, hogy a honatyák ráncigálják a bajusz meg már késő ébredni, vagy nem?”
 • 1. cselac 2011. június 10. 11:29
  „Alkalom szüli a vérbajt :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz-hajtás a Tiszán

Hétállomásos akadályverseny színtere volt csütörtökön Szeged. Tovább olvasom