Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Apuval alszik Dalma, a tapírlány

Szeged - A tavaly december közepén született tapírlányt szülei, Jenny és Sámson féltő gondossággal nevelik.
Apjával alszik a legtöbbet Dalma, a tavaly december közepén született tapírlány: Jenny és Sámson, a Szegedi Vadaspark tapír szülőpárja féltő gondossággal neveli kicsinyét. A Dél-Amerika-házban élő tapírcsaládot már látogatni is lehet, igaz, Dalmát csak üvegen keresztül lehet meglesni. Attól nem kell tartani, hogy a kis csikó elszalad, a pici tapír szinte egész nap heverészik, csak enni kel fel a 21 fokos istállóban.

Apuval alszik Dalma, a tapírlány

A Szegedi Vadaspark számít hazánkban a legsikeresebbnek a közönséges tapírok tenyésztésében, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Dalma már a 10. kis jövevény. A parkban örülnek a nősténynek, eddig 7 fiú született. A tapírok sok ősi jelleget mutató páratlanujjú patások, a lovak és orrszarvúak rokonai. Bőrük rendkívül vastag, és egy rövid, de mozgékony ormánnyal is rendelkeznek. Az ázsiai tapír Délkelet-Ázsiában él, míg a legutóbbi időkig 3 tapírfajt ismertek Dél-Amerikában. Tavaly fedezték fel negyedikként egy eladdig ismeretlen, kisebb termetű fajukat. Állatkertekben a közönséges és ázsiai tapírral találkozhatnak leginkább a látogatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hét haladék a Rogers-giminek

Ennyi idő maradt, hogy megoldást találjanak a további működtetésre. A Szefi viszont biztosan bezár hétfőtől. Tovább olvasom