Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Aranycsapattól az aranyszőrű bárányig

Szeged - Az idei évad tapasztalatainak birtokában állította össze a Szegedi Nemzeti Színház vezérkara a következő szezon programját – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón. A jövő évi műsortervet ismertették.
Az általa levezényelt első szezon végéhez közeledve Gyüdi Sándor, a színház főigazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: jövő évi műsortervük reagál az ideire. Minőséget és sokfélét szeretnének kínálni, mert „aki sokfélét hoz, mindenkinek hoz valamit". Bemutatót ugyanannyit terveznek, mint ebben az évadban, a műsorszerkezet sem változik. Két könnyű zenés darabra, a továbbjátszott Kalózkalandra és az Iglódi István rendezésében színre kerülő Orfeusz az alvilágban című Offenbach-klasszikusra várják az operettkedvelőket.

A nagyszínházban Bodolay Géza főrendező állítja színpadra Vörösmarty Csongor és Tündéjét, továbbá a népszerű Verdi-operát, az Álarcosbált. Pál Tamás első karmester a Bohéméletet nemcsak dirigálja, hanem rendezi is. A tagozat harmadik bemutatója az Ory grófja című Rossini-vígopera lesz – Anger Ferenc rendezésében, magyar nyelven a kisszínházban.

A Mezzo-verseny győztese, Adam Diegel Pál Tamás karmesterrel a tegnapi sajtótájékoztatón. Fotó: DM/DV
A Mezzo-verseny győztese, Adam Diegel Pál Tamás karmesterrel a tegnapi sajtótájékoztatón.
Fotó: DM/DV

Juronics Tamás művészeti vezető két új saját koreográfiát készít a Szegedi Kortárs Balettnek, valamint a Háztűznéző című Gogol-drámát rendezi. Érdekesnek ígérkezik a Tasnádi fivérek közös produkciója, az Aranycsapat, amelyben a hatvanas évek életérzése jelenik meg Fenyő Miklós slágereivel. Csiszár Imre rendezi a Bolha a fülbe című Feydeau-bohózatot. Molnár Ferenc Liliomját országszerte műsorra tűzik – nálunk a kolozsvári Keresztes Attila állítja színpadra.

A gyerekközönségre is gondoltak: a színház örökös tagja, Sándor János rendező Jékely Zoltán meséjével, Az aranyszőrű báránnyal tér vissza.

A továbbjátszásokra, a Mezzo-operafesztivál öt új produkciójára, operagálára, újévi koncertre és a Hattyúk tava gyermekeknek szóló változatára is várják a közönséget. A következő évadra szóló bérleteket augusztus 10-től lehet megváltani a színház jegyirodájában.

Bozsik Yvette-ék Lélektánca

A kisszínházban vendégszerepel június 7-én, vasárnap este a Bozsik Yvette Társulat a Lélektánc című produkcióval. A Kossuth-díjas koreográfus egy olyan táncelőadást hozott létre, amelyben a művészi felfedezés, kutatás és az egymástól való tanulás szándékával ép mozgásúak és mozgássérültek találkoznak annak érdekében, hogy felülvizsgálják előítéleteiket, egymásról alkotott nézeteiket. A szegedi előadásra – amely a társulat országos turnéjának állomása – kedvezményes áron lehet jegyet váltani.

Olvasóink írták

  • 1. lidi 2009. május 21. 13:02
    „Bozsik Yvette Lélektánca a Kisszínházban jó ötlet, remélhetőleg azok is bejutnak, akik tavaly lemaradtak a THEALTER fesztiválon, a Régi Zsinagógában az előadásról (köztük a kedves Madzsar...):

    http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/thealter_2008_megkerulheto_de_kihagyhatatlan/2065262/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Istvánt a Lions alkormányzójává választották

Szeged - Két szegedi neves személyiség áll a két legnagyobb nemzetközi jótékonysági szervezet hazai szövetségének élén. Tovább olvasom