Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Aranyéremre gyúr Móra Imre

Szeged - A felkészülési időszakban kizárólag rizst és húst eszik, verseny előtt 48 órával pedig már semmit nem iszik. A sok lemondás ellenére a 22 éves Móra Imre élete a testépítés.
– Hatvanöt kilós, vézna gyerek voltam, amikor megláttam néhány képet testépítőkről egy újságban. Szerettem volna hasonlítani rájuk, ezért elkezdtem az iskola konditermébe járni. Öt éve edzek, most 100 kilós vagyok – mondja Móra Imre. A 22 éves szegedi fiatalember korábban semmilyen sportot nem űzött. A súlyemelésnek köszönhető gyors izomgyarapodás viszont arra ösztönözte, komolyabban is foglalkozzon a testépítéssel. Több versenyen is indult, eddig csak a dobogó második fokára állhatott fel.

– A superbodyt, az Ausztria Kupát, vagy a magyar bajnokságot megelőző tíz hét a tömegnövelés időszaka volt. Mindennap fél kiló húst ettem – vallja be a testépítő, akire barátnője főz. A fiatal lány nem teljesedhet ki a konyhában, hiszen mindennap ugyanazt kell főznie. A verseny előtt ugyanis Imre csak húst és rizst eszik. Változatosságot csak a különböző ízű, napi hat adag proteinturmix jelenti étkezésében.

A 22 éves Móra Imre munka közben a Tisza Volán Zrt. műhelyében. Fotó: Frank Yvette
A 22 éves Móra Imre munka közben a Tisza Volán Zrt. műhelyében. Fotó: Frank Yvette

A nagy nap közeledtével a felkészülés még több lemondással jár. A verseny előtti 48 órában ugyanis már semmit nem iszik. Ez azért fontos, mert így eltűnik a felesleges folyadék a szervezetéből. Bőre egészen hozzátapad az izmaihoz, amik így jobban kirajzolódnak. A barázdákat és izomrostokat hivatott még jobban kiemelni az a barna krém is, amivel a versenyzők a pózolás előtt bekenik magukat.

– Szinte kétcseppnyi bronzosító van az aprócska tégelyben, de az egész testünket bekenjük vele – magyarázza az izomkolosszus, akitől megtudjuk: „a színpadon nem csupán összevissza mozognak", előre kitalált koreográfia szerint feszítik a legelőnyösebb testrészeiket. A Tisza Volán Zrt. karosszérialakatosaként dolgozó fiatalember karja kerületével (48 centiméter) még mindig nincs megelégedve.

Bronzosítóval bekenve egy versenyen
Bronzosítóval bekenve egy versenyen

– Egy orvosi rutinvizsgálatnál nem fért fel a vérnyomásmérő a karomra. Hárman fogták oda. Előfordult, hogy szétszakadt rajtam az ing, vagy leszakadtak róla a gombok egy hirtelen mozdulatnál – magyarázza a testépítő, aki elárulta, hogy hatalmas izmai mindössze egy dologban gátolják: a Volánnál régi buszokat újítanak fel, és akadnak olyan helyek a gépjárműben, ahová a 100 kilós izomember egyszerűen nem fér be.

Olvasóink írták

 • 6. Cat 2009. február 03. 01:43
  „Mi az, fizikai fájdalom lenne leírni, hogy "gratulálok"?
  Vannak a versenysportnak árnyoldalai, de Mike3-nak igaza van...”
 • 5. Tivadar 2009. február 02. 15:29
  „Gratulalok a fiatalembernek az eredmenyeihez . Jo cikk volt . Tobb ilyet .”
 • 4. Mike3 2009. február 02. 14:20
  „kit érdekel a fikázás? ez teljesítmény! ez a srác minden nap ott van a teremben és gyúrja a vasat! szerény, egy szavát sem lehet hallani. könnyű ugatnia a sok puhánynak, cigivel a szájban, kávéval a kézben, hogy persze, mert.... tessék lejönni és megpróbálni azt amit ő csinál vagy amit csinálunk páran. az emberek többsége szarul néz ki, mert lusta disznó. az emberek többsége soha nem fogja megtenni még a felét sem annak amit ez a srác tesz, soha semmit nem fognak elérni. ez nem csak a színpadról és a dobogóról szól hanem önbecsülésről, akaraterőről és az életben ezáltal felmerülő összes előnyről! az ilyen férfiak mellett mindig ragyogó nő virít pl. az ilyen emberrel nem genyóznak a boltokban, mert van tekintélye. az ilyen ember jobban érvényesül mert van megjelenése! gondoljatok csak egy állásinterjúra. ki tesz jobb benyomást? egy punnyadt pöcs vagy ő?
  Ez egy életmód. Szigorú szabályokkal, kötött napirendben, kötött táplálkozással (nem meki meg mákos pacal szilvával!). Követendő példa.”
 • 3. Piki 2009. február 02. 08:04
  „Aki kicsit is foglalkozott már életében a "gyúrással", járt konditerembe, -az tudja, hogy 5 év alatt természetes módon nem lehet ekkorára nőni....!!!!!!!!!!!! :D”
 • 2. SomeBody 2009. február 01. 18:34
  „Ehhez a témához tudnék én is sok mindent hozzáfűzni, gondolom még sokan mások, de inkább hallgatok... Hallgatni arany... :)”
 • 1. Starbuck 2009. február 01. 18:12
  „Uhh. Ez már kicsit túlzás szerintem... A bronzos képen egyenesen ijesztő. Két napig nem inni semmit pedig biztos hogy nagyon egészségtelen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czutor Ignác a Cotton Club Singers élén

Szeged - Péntek este a TV2 Hal a tortán című főzős műsorában László Boldizsár, a Cotton Club Singers… Tovább olvasom