Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Aranyszombat sörrel és dongóval

A sör hőfokával és árával igen, a kínálattal és a hosszú sorban állással már kevésbé voltak elégedettek a tizenötödik sörfesztiválra látogató szegediek. A szombat esti Hooligans-koncert sok embert megmozgatott, de egy dongó is az érdeklődés középpontjába került.
– Ma aranyszombat van – okított ki egy tizenéves forma kisfiút szombaton este a szegedi sörfesztivál pénztárosa, miért is ilyen színű karszalagokat kötnek szülei kezére. Az Etelka soron nemcsak a szalag, a sör színe is aranyos volt, valamint az a párbeszéd is, amit rögtön belépés után hallottunk meg a vicces feliratokkal ellátott pólóárus standja előtt.

– Kicsim, ez pont neked való – mutatta egy fiatal lány barátjának azt a rövid ujjút, amin „A tegnapi ivás nem oltja a mai szomjat" felirat díszelgett. Végül mégis inkább folyékony kenyeret vásároltak, szemben Halász Attilával, aki „A bort tisztán, a sört piszkosul szeretem" pólóban feszített, egyik kezében világos, másikban barna sört szorongatva. – Így jobban hat – beszélt a szokatlan keverésformáról. – Csak fagyizni jöttetek? – érdeklődtünk két fiatal lánytól. – Meg a pasik miatt – válaszolta kuncogva a tizenhét éves Anita és Eszter, majd gyorsan javították magukat. Tulajdonképpen a Hooligans együttes kedvéért jöttek, akik este több, mint másfél órás élő koncerttel szórakoztatták a tizenötödik szegedi sörfesztivál népes közönségét.

Hurcolkodnak

Puskás László csárdagazda-fesztiválszervező elmondta, a legtöbb látogató – köszönhetően a jó időnek és a Hooligans együttesnek – szombaton nézett ki az Etelka sorra. Tegnap még estig mulatott a nép, majd helyüket a takarítók és a munkások vették át, akik többek között a nagyszínpadot a Széchenyi térre szállították: itt lesz szerdától a boszorkányfesztivál.

Tóth Istvánéktól a rendezvény előnyeiről és hátrányairól érdeklődtünk. A baráti társaság a sör minőségével, hőfokával és árával elégedett volt, a kínálat azonban véleményük szerint hagyott némi kívánni valót maga után. – Egy ilyen jellegű fesztiválon a sörkülönlegességekre lenne kíváncsi az ember. Olyan italokra, amiket boltokban nem, vagy alig lehet kapni – utalt a férfi arra, hogy a standokon árusított árpalét akár a sarki kocsmában is megvehette volna. – A sorban állás kiborító – hallottunk még egy negatívumot a huszonegy éves Szentesi Tamástól, aki azt nehezményezte, hogy egyszer a blokkért, annak birtokában pedig a sörért ismét várakoznia kell. Sokan ezért már akkor beálltak a sorba, amikor előző adag sörükből még jó félpohárnyi pihent poharuk alján.

A forgatagban a fesztivál profiljához egyáltalán nem illő, benzinüzemű motorral felszerelt kerékpárra akadtunk: el akarták adni. A „dongó" tulajdonosa, Bíró Ferenc szerint itt láthatja portékáját a legtöbb ember. A nagyszínpad közelében parkolt le, egy közeli padot választott ezután magának, majd kinyitotta sörét és várta az érdeklődőket. Amíg ott voltunk, nem cserélt gazdát a kétkerekű – vélhetően kevesen indulnak sörözni 120 ezer forinttal a zsebükben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legaktívabb megyei parlamenti képviselők

Gyurcsány Ferenc tavaly május óta tízszer annyit beszélt a parlamentben, mint legnagyobb riválisa,… Tovább olvasom