Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Árhullám és eső tizedelt

A tartós tiszai árhullám miatt két hónappal később nyitott ki a Partfürdő, az esős időjárás miatt a vártnál jóval kevesebben látogatták a nyáron a Ligetfürdőt. Az üzemeltető bevételkiesése az előzetes becslések szerint 60-70 millió forint.
Az augusztus 10-e óta próbaüzemben működő új élménymedencétől remél pluszbevételt a Fürdővizek Szeged Kft. ügyvezető igazgatója. Bánáti Antal elmondta, a medence vizét 34 fokra lehet fűteni, így akár október végéig, november elejéig is üzemeltethető. A pluszbevételre a rémes szezon miatt van nagy szüksége a fürdőknek.

– Leginkább a tartós tiszai árhullám sújtott minket. Emiatt a Partfürdő május elseje helyett két hónappal később, július elsején nyitott. Ezer köbméter iszapot és 300 köbméter szemetet szedtünk össze két hét alatt. Ez több mint 12 millió forintba került. A szezonban mindössze négy olyan hétvége volt, ami igazi, kánikulai strandidőnek volt nevezhető. Az esős időjárás miatt a tavalyi év hasonló időszakához képest 20-25 százalékkal kevesebb vendég fordult meg a fürdőben és Sziksóson, ami a legszerényebb becslések szerint is 60-70 millió forint árbevétel-kiesést jelent – magyarázta Bánáti Antal.

A fürdőigazgató szerint ennyire elhúzódó árvízre és esős időre még a nagy öregek sem emlékeznek. Nem elég, hogy elmaradtak a bevételek – panaszolta –, rendkívül nagy gondot okoz, hogy a fenntartási költségek viszont állandók. Azaz a személyzetet, a technikai eszközök működtetésének költségeit akkor is fizetni kell, ha nincs vendég.

Bizakodásra ad okot ugyanakkor, hogy a Ligetfürdő látogatottsága az élménymedence megnyitása óta 35 százalékkal növekedett, ami ilyen rövid idő alatt dicséretes eredmény.

Amivel elégedett a fürdőigazgató az a szálláshelyek értékesítése a Partfürdőn és a sziksósfürdői kempingben. – A weboldalunkon nyitottunk a világ felé, aminek köszönhetően duplájára nőtt a látogatók száma a tavalyi évhez képest. Osztálykirándulásokon részt vevő gyerekek mellett holland, angol és német vendégek érkeztek – tájékoztatott Bánáti Antal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálmák nőttek az újszegedi medencében

A szakadó esőben is több mint százan dolgoztak tegnap a Partfürdőn, a SZIN helyszínén, hogy a mai… Tovább olvasom