Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Árulják a Kossuth nyomda épületét

Már csak 10-15 fő dolgozik a nyomdában, de ők is megkapták a felmondásukról szóló értesítést a hónap elején. Eladó a telephely, valamint a gépek, berendezések.
A Szegedi Kossuth Nyomda Kft. ügyvezető igazgatója, Névery Tibor augusztus 20. előtt jelentette be a dolgozóknak: bezárják a telephelyet, a felmondásról szóló értesítést szeptember 2-án át is adták. Az alkalmazottakat a törvény által előírt 30 nap múlva, vagyis október 3-án, hétfői napon elbocsátják.

A vezető szerint konszolidációs terv készült, amely arra koncentrál, hogy minden pénzügyi kötelezettségnek eleget tehessenek: kifizessék a június óta ki nem fizetett béreket és juttatásokat a dolgozóknak, maradjon pénz a végkielégítésekre, valamint rendezzék a szállítói tartozásokat. Az összes tartozást a gépek, berendezések, valamint a nyomda épületének eladásából fedeznék.

Az igazgató elmondta, tárgyal az ingatlan értékesítéséről. Megerősítette korábbi, lapunknak adott nyilatkozatát, miszerint a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. nem szűnik meg, csupán a telephely zár be. Arra a kérdésre válaszolva, hogyan folyhat termelés a kft.-nél, ha a dolgozókat elbocsátják, az ingatlant pedig árulják, Névery Tibor a következőket válaszolta: több gép valószínűleg Budapestre kerül, azokat bérbe adják, és ez jelenti a továbbiakban a „működést".

A nevük elhallgatását kérő dolgozók állítják, azt az ígéretet kapták, hogy a cég szeptember 30-áig minden bérjellegű követelést kifizet. Jelenleg 10-15, a kötészetben alkalmazott ember kivételével mindenki otthon van. A felmondási időt nem kell ledolgozniuk, viszont a pénzbeni ellenértéknek csak a felét kapják meg a vezetés tájékoztatása szerint.


Feljelentés a rendőrségen

Eljárás indult a Szegedi Kossuth Nyomda Kft.-vel kapcsolatban, mivel a rendőrséghez érkezett feljelentés szerint a cég nem fizette dolgozói magánnyugdíj-pénztári járulékát – közölte a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője. Ezzel a cég megsértette társadalombiztosítási, egészségbiztosítási és nyugdíjpénztár-járulék fizetési kötelezettségét. A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Névery Tibor kérdésünkre újra kijelentette: az eljárás lezárásáig erről a témáról nem kíván nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy a kért dokumentumokat bemutatták a rendőrségen. Információink szerint a feljelentést a dolgozók tették. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőzik a héten a parlagfű pollenje

A növényvédelmi szolgálat helyrajzi szám szerint bünteti az elhanyagolt földterületek használóit.… Tovább olvasom