Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Árvíz: Csongrád megye is segít

Szeged - Csongrád megye települései, civilszervezetei és vállalatai is segítenek az árvízkárosultaknak. A Naturtex Kft. például ezer paplant és párnát, Tiszasziget tisztítószereket ajánlott fel.
Egy kisbusznyi adományt gyűjtöttek néhány nap alatt Tiszasziget lakosai a felsőzsolcai árvízkárosultaknak. A szállítmányt szerda reggel vitte el az önkormányzat járműve a miskolci családsegítő központba. A Borsod megyei regionális családsegítő e-mailben fordult az ország családsegítő szolgálataihoz, felsorolva, mire van szüksége az ideiglenes szálláson elhelyezetteknek. A tiszaszigetieket szórólapon tájékozatták, és néhány órán belül már érkeztek is az adományok: bébiétel, pelenka, fogkrém, tusfürdő.

Az önkormányzat további 50 ezer forintot utalt a borsodi árvízkárosultaknak nyitott számlára.Szeged Hernádkércs lakosaiért fogott össze, az önkormányzat pedig csatlakozott a civil kezdeményezéshez, és úgy döntött: a Hernádkércsnek összegyűjtött adományt megduplázza.
A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédő Egyesület, a Karitáció Alapítvány és az Afrikai–Magyar Egyesület közös segélyszállítmányt indított múlt pénteken az árvíz sújtotta Ónodra. A teherautó ruhákat, törülközőket, ágyneműket, ásványvizet, fertőtlenítőszert, élelmiszert, matracokat szállított. A további adományokat hetente fuvarozzák a helyszínre.

Lapis István házát is lakhatatlanná tette az árvíz Hernádkércsen. Fotó: Karnok Csaba
Lapis István házát is lakhatatlanná tette az árvíz Hernádkércsen.
Fotó: Karnok Csaba

A tulajdonos, Gellért Ákos kezdeményezésére a Naturtex Kft. ezer darab nagypárna-paplan garnitúrát szállít 5 település – Szendrő, Edelény, Felsőzsolca, Pásztó-Hasznos és Ócsanálos – árvízkárosultjainak. Az újrakezdéshez ajánlják fel az ágyneműt olyan családoknak, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat a víz miatt. Az adományt akkor viszik, amikor a kitelepített emberek haza tudnak költözni.

Algyő önkormányzata is segíteni szeretne, ezért összefogásra kéri a nagyközség lakosságát, intézményeit, civilszervezeteit és vállalkozóit. Az önkormányzat elkülönített 12067008-00190442-03600007 számú számlájára közvetlenül utalhatnak a segítséget nyújtók. Több helyen kérhetnek sárga csekket a segíteni akarók, illetve utalhatnak az Algyő az árvízkárosultakért elnevezésű számlára is – a részletek a település honlapján olvashatók.

Gyűjt a magánklinika,a pláza, a rendőrség

Jótékonysági felhívást indít a szegedi Szent Gellért Magánklinika: akciójukban a lézeres szőrtelenítő kezelés 50 százalékkal olcsóbb, a bevételt pedig teljes egészében a Vöröskereszt által kijelölt rászoruló családoknak juttatják el. A Lada Találkozó – Csongrád és a DekoNet group – június 27-éig gyűjt, de nem pénzt, hanem minden mást: bútort, kinőtt ruhát, gyermekjátékot. A MikulásGyár, a Ségécé Plaza-lánc és a Magyar Vöröskereszt közös akciójában vasárnapig várnak tisztító- és tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, új ruhákat a Szeged Plazába. Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán és határrendészeti kirendeltségén működik adománygyűjtő hely. A szegedi Bercsényi utca 5/A és B alatti társasház lakói is összefogtak: 20 ezer forint értékű élelmiszert és 10 zsák ruhát gyűjtöttek egy hét alatt.

Olvasóink írták

 • 4. boldiat 2010. június 18. 23:05
  „Tisztítószerek bocsánat!-)”
 • 3. boldiat 2010. június 18. 23:04
  „Tiszasziget tartósitószerei helyett kábitószereket olvastam elöszőr!-) A házhoz tudok egy jó dózerest mert én már nemlátok benne fantáziát!”
 • 2. baloghkatica 2010. június 17. 13:31
  „Szegeden van: www.matrix.zug.hu - KLIKK!”
 • 1. VásárhelyiÁgi 2010. június 17. 12:09
  „Tud valaki segíteni, hogy Vásárhelyen gyűjtenek-e valahol ruhát, cipőt, ágyneműt, gyerekjátékot, ilyesmiket?
  Sajnos csak ezzel tudok hozzájárulni, pedig nagyon szeretnék segíteni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtaláltuk a megye legjobb édesapját

Nagy érdeklődés övezte játékunkat, amelyet azért indítottunk nemrég, hogy végre az apukák is „reflektorfénybe" kerülhessenek. Tovább olvasom