Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Árvíz utáni munkák

A tavalyi rekordárvizet rekord-helyreállítási munkálatok követték az Atikövizig területén. – Több mint 30 kilométer töltésszakasz lett még biztonságosabb, mint korábban volt, a munkák csaknem négy és fél milliárd forintba kerültek.
A tavalyi rekordárvizet rekord-helyreállítási munkálatok követték az Atikövizig területén. – Több mint 30 kilométer töltésszakasz lett még biztonságosabb, mint korábban volt, a munkák csaknem négy és fél milliárd forintba kerültek – tudtuk meg Dobi Lászlótól, az Atikövizig igazgatójától a helyreállítási munka eredményének ünnepélyes műszaki átadásán a Szeviép Zrt. székházában; a házigazda Simon Sándor, a kivitelezést végző zrt. vezérigazgatója volt.

A megyéből Csongrád városától Felgyőn, Mindszenten keresztül a szegedi partfalig, s Makó környékéig egyaránt megújultak, még erősebbek lettek a védművek – ennek folyamatát is ismertette Andó Mihály, az Atikövizig főmérnöke. Ma a megyehatárnál lévő Kunszentmárton belvárosának megújított partfalát adja át Gyurcsány Ferenc miniszterelnök – ezzel zárulnak az Atikövizig területén az árvíz utáni munkák. Könyv is megjelent minden idők legnagyobb árvize kapcsán, címe: A Duna és a Tisza szorításában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitották a szegedi Móra-múzeumot

Tegnap este nyitotta meg kapuit a látogatóbarát felújítás után a szegedi Móra-múzeum. Az egymilliárd… Tovább olvasom