Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Árvízi emléknap a Dóm téren

Második alkalommal rendezik meg szombaton délelőtt 10 és este 9 óra között az árvízi emléknapot Szegeden, a Dóm téren. A programokat a Szeged-Belvárosi Plébánia és az általa felkért szegedi cserkészek szervezik.
Második alkalommal rendezik meg szombaton délelőtt 10 és este 9 óra között az árvízi emléknapot Szegeden, a Dóm téren. A programokat a Szeged-Belvárosi Plébánia és az általa felkért szegedi cserkészek szervezik. Az apróságokat játéksátorral, a nagyobbakat lovaglással, íjászattal, ostorpattogtatással, nyomozójátékkal és egy esti, tűzzsonglőrök által meggyújtott tábortűzzel várják. Szerveznek kézműves-foglalkozásokat is, az érdeklődők kipróbálhatják az üvegfestést, a rézdomborítást , a gyöngyszövést, készíthetnek csuhébabát, megismerhetik a kovácsmesterséget, lesz tojásírás, fakanálbáb-készítés, rafiázás, sógyurmázás, szövés.

Monumentális játékokkal is várják a felnőtteket és a gyerekeket: óriásjenga, óriássakk, élőcsocsó, twister teszi még izgalmasabbá a napot. Egy kiállítással a cserkészéletformát mutatják be. A jó hangulatot zenekar biztosítja. A belvárosi egyházközség erre a napra megnyitja a dóm tornyát, és folyamatosan idegenvezetést tart a templomban és az altemplomban. A toronykilátó kivételével a programok teljesen ingyenesek. Este 6 órakor Gyulay Endre megyés püspök celebrál szentmisét. Ugyanekkor az altemplomban református istentiszteletet is tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeri-e ön a pártok ígéreteit és képviselőjelöltjeit?

Harmincegy nap van még hátra a parlamenti választások első fordulójáig. Noha nyakig benne vagyunk a… Tovább olvasom