Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Árvízi parkolási tilalom

Folyamatosan emelkedik a Tisza, nemsokára meghaladja a 900 centit is. Szerdán lezárják a partfal kulisszanyílásait, átmenetileg több helyen forgalomkorlátozást vezetnek be. Tegnap Csongrádnál 840 centit mértek a Tiszán, Mindszentnél 880, Szegednél pedig 867 centiméter volt a vízmélység.
Már a tápéi, volt téli kikötő közelében lévő vízügyi kirendeltséget is védeni kell Fotó: Gyenes Kálmán
A partfal kulisszanyílásainak lezárásához szükséges homokdepónia-helyek kialakítása miatt rendelt el átmeneti – egy-két napos – parkolási tilalmat a vízügyi igazgatóság a belvárosi Tisza-szakaszon, több helyen. Nem lehet parkolni a Felső Tisza-parton a Belvedere mellett, az árvízi emlékműnél, a Korányi fasor végén, a Somogyi utcában, a Tömörkény utca végén, a Roosevelt téren, a Móra Ferenc Múzeumnál. Mindezt „Megállni tilos!" táblák is jelzik – tudtuk meg Andó Mihálytól, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető-helyettesétől. A Stefánia sétányt lezárták a gyalogosforgalom előtt a munkák idejére. A kulisszanyílásokat betétgerendákkal, homokzsákokkal és fóliával zárják le.

Felelőtlenség kisgyermeket „sétáltatni" a partfalon! – hívják föl a figyelmet a Tiszát jól ismerők. Olykor látni: a szülő kézen fogva sétál kisgyermekével, aki a partfal tetején gyalogol. Tizenévesek is gyakran üldögélnek a partfal tetején. Mindez most, amikor a partfal túloldalán ott iramlik a gyors sodrású, alig néhány fokos víz, beláthatatlan következményekkel járhat. Tegnap Csongrádnál 840 centit mértek a Tiszán, Mindszentnél 880 centit, Szegednél 867-et. A Maros Makónál 484 centi volt tegnap – rövid vízszintingadozást követően itt is további áradás valószínűsíthető. A vízgyűjtő területen esik az eső, és a telt folyómedrek miatt még a nem nagy mennyiségű csapadék is erősen befolyásolhatja az áradáshelyzetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Közgarázd-ászok okosan gazdálkodtak

Harmadik helyezést ért el a szegedi Kőrösy szakközépiskola négy diákja a Magyar Nemzeti Bank… Tovább olvasom