Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Árvízi strandszezon indul a Tisza partján

A Tisza egyik partján ellennyomó medencék, a másik oldalán élménymedencék. Keződik a nyári szezon a szegedi strandokon. Szombaton kinyit a nyáriasított Ligetfürdő és a Sziki. Újszegeden a hosszú hétvégén féláron lehet pancsolni és csúszdázni. A nyári strandszezon idején olcsóbb a belépő az Anna-fürdőbe.
Az újszegedi partfürdő a Tiszával. A csúszdáról látni az áradó folyót. Fotó: Karnok Csaba
Homokzsákokkal megrakták az újszegedi töltés tetejét, miközben a mentett oldalon a strandszezonra készülnek. Ma nyit a Ligetfürdő, lehet napozni a töltés oldalán kialakított teraszokon, miközben a csúszda tetejéről jól látni a Partfürdőt elborító vizet.

Az újszegedi termál- és gyógyfürdőből már eddig is ki lehetett menni a kertbe, de az igazi nyári szezon a fürdőkomplexumban most kezdődik. Elbontották a SZUE sátrát, fugázzák a medencéket, rendezik a bejáratot, festenek, burkolnak. Az árvíz azonban nemcsak a Partfürdőt tette tönkre.

– A Tisza rekord magasságú tetőzése miatt a Partfürdőn található kutak nem használhatók – mondta Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft. igazgatója. A Partfürdőről az újszegedi fürdők hideg vizét biztosítják, a kutak vezérlése a Tisza Gyöngye épületében található. Az árvíz azonban elérte a kapcsolótáblákat, így azt áramtalanítani kellett. A Dóra-kút a mentett oldalon található, ezért a meleg vizes medencékben továbbra is a gyógyvízben lehet pancsolni.

Árvízi strandszezon indul. Fotó: Gyenes Kálmán
Egyelőre Szegedi Vízműtől vesznek hideg vizet. A vízforgató beszerelése ellenére a fürdőkben meglepően nagy mennyiségű vízre van szükség a működéshez, hiszen a párolgás miatt, valamint a strandolók testén sok víz kerül ki a medencékből. Egy a medencéből kilépő ember több literrel apasztja a forgatott vízmennyiséget. A vízmű biztosítja most a vízellátást a zuhanyzókhoz is.

Bánáti szerint nagy szerencse, hogy az előző idényben a Ligetfürdő mindkét medencéjébe beépítették a vízforgatót, hiszen a Tisza mostani vízállása mellett ezt az átalakítást most el sem tudnák kezdeni. A SZUE úszómedencéjébe és a hátul kialakított élménymedencébe tavaly nyáron korszerű tisztító berendezés került. Felújították a gyógymedencét is, amelybe ülőpadokat építettek be.

Nyári Anna

A nyári strandszezon idején olcsóbb a belépő az Anna-fürdőbe, ahová májustól szombat esti bulikra is várják a fiatalokat. 2006. szeptember 6-án tölti be az egykori gőzfürdő a 110. évét, ezt méltóképpen szeretnék megünnepelni. Ezért a fürdő vezetése vár minden az Annával kapcsolatos fotót, emléktárgyat, amely egy kiállításon szerepelhet. Aki ilyet visz be, fürdőbelépőt kap ajándékba.

Főszezonban a teljes árú belépő az újszegedi fürdőkbe ezer forint lesz, de 14 órától kedvezményes délutáni belépőt és nyitás után, zárás előtt 500 forintért úszójegyet is kiadnak. Ezért a fedett Gyógy- és Termálfürdő és a Ligetfürdő nyitott medencéi is használhatók. Az élménymedence és a csúszdák használatáért nem kell plusz pénzt fizetni. Az ünnepi hosszú hétvégén féláron, májusban pedig 10 százalékos kedvezménnyel használhatók az újszegedi fürdők. A szezon természetesen Dorozsmán, Sziksóstón is elkezdődik, felújították a tó homokos partját, a vízen műszigetek úsznak. A felnőtt, egész napos jegy 700 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Pákó Szegeden

Fergeteges bulit tartott szerda éjjel Szegeden Fekete Pákó. Több száz közgazdász- és jogászhallgató… Tovább olvasom