Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Ásotthalomnál már épül az okoskerítés

Ásotthalomnál már épül az okoskerítésRohamtempóban kell cölöpözni az okoskerítést, a büntetés-végrehajtásnak hatvan napot adtak a második védelmi vonal felhúzására. Fotó: Karnok Csaba
Május elejére teljesen megépülhet a második határzár Csongrád megyében. Az intelligens jelzőrendszerrel felszerelt okoskerítés első tartóoszlopait már fel is állították Ásotthalomnál.
Cölöpverő hangjától volt hangos hétfő délelőtt az ásotthalmi határ, ahol elkezdődött a második határzár felépítése Csongrád megyében. Az Ásotthalom-Királyhalom (Vajdaság) átkelőhöz vezető út mindkét oldalán tucatnyi elítélt vett részt a munkában. Éppen ottjártunkkor érkezett meg két utánfutós kamion, amiről a kerítés dróthálóját emelték le, és a földön pihent már a gyorstelepítésű drótakadály is. A munkálatokat a fogvatartottak végzik, a tervek szerint legkésőbb május 1-jére elkészül a második védelmi vonal.
 
 Kamionokkal érkeztek meg tegnap Ásotthalomra a második határzár építéséhez szükséges alapanyagok. Fotó: Karnok Csaba
Kamionokkal érkeztek meg Ásotthalomra a második határzár építéséhez szükséges alapanyagok. Fotó: Karnok Csaba

– Az első kerítés önmagában hasznos volt, de nem elégséges. Minden éjjel átjutnak rajta a migránsok, akik után folyik a hajsza az ásotthalmi erdőkben – közölte Toroczkai László (Jobbik). A falu polgármestere azt mondta, hogy már többször kérte az illetékesektől a második kerítés felhúzását.

A munkák befejezésére rövid határidőt, hatvan napot adtak a büntetés-végrehajtásnak. Az okoskerítéshez intelligens jelzőrendszer, hő- és hagyományos kamerák kapcsolódnak majd. A drótokon tíz-tizenöt centiméterenként érzékelőket helyeznek el, amelyek riasztanak, ha valaki hozzájuk ér. A második kerítés felépítésére 38 milliárd forintot szánnak, de ebből az összegből tervezik bővíteni a röszkei és a tompai tranzitzónát is.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritka betegségeket kutatnak az SZTE-n

Ritka betegségek kutatására, új eljárások fejlesztésére nyert közel 1,2 milliárd forint támogatást a… Tovább olvasom