Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Aszfaltoznak a belvárosban

Sok a panasz a belvárosi útépítőkre, pedig azt állítják, a terv szerint haladnak a munkájukkal. Keddre elvégzik az útfelújítást. Addig további torlódások és terelések várhatók.
Fotó: Schmidt Andrea
Sok autósnak bosszúságot okozott a napokban a Novotel Szálló környékén és a Dózsa utcában zajló útépítés. A munka szokatlanul hosszúra nyúlik, a forróságban pedig nehéz figyelni a terelőtáblák útmutatásait. A közlekedők kerülgetik a munkagépeket, és torlódnak a kimart foltokon. Ráadásul a burkolatjavítók órákra elterelték a forgalmat a Dózsa utcából.

– Türelmet és megértést kérünk minden közlekedőtől. Haladunk a munkával, de ennél gyorsabban nem dolgozhatunk – mondta Slyuch György, a Hódút Kft. területi vezetője. – Az aknafedőket állítottuk be az elmúlt napokban, és gyorsan kötő ragasztóval rögzítettük a szintjüket. A figyelmetlen járművezetők azonban ráhajtottak az aknafedelekre, amik a terheléstől elmozdultak. Hogy ne kelljen újra és újra kijavítani, amit már egyszer megcsináltunk, jobbnak láttuk, ha tárcsás forgalomirányítóink elterelik a forgalmat. Mivel azonban a türelmetlen autósok őket is elsodorták az útról, ezért rendőri forgalomirányítást kértünk. Keddig – ígéretünkhöz híven – két aszfaltozógéppel befejezzük az útépítést.

Az aszfaltozást tegnap elkezdték, az aszfaltozókat – a másik sávba átlépve – már elkerülhetik a járművek. Az aszfalt gyorsabban köt a kánikulában, igaz, meg kell várni, míg teljesen kihűl: meleg aszfaltszőnyegre nem engedhetnek járműveket. – Folyamatosan locsoljuk a burkolatot, és amilyen gyorsan lehet, visszaadjuk a belvárost a forgalomnak – mondta a munka vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ponthatárok a szegedi egyetem nappali tagozatain

A felsőoktatási intézmények kedden meghatározták az idei felvételi ponthatárokat, amelyeket aznap… Tovább olvasom