Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Aszfaltozott sportpályát is kaptak a környékbeliek - 120 millióból újult meg a Klapka tér

Szeged - Birtokba vehették a gyerekek és szüleik a megújított Klapka teret, ahol modern játszótéri eszközök, aszfaltozott labdapálya, padok és ivókút várja a játszani, kikapcsolódni vágyókat.
Januárban adták át a kivitelezőnek a munkaterületet, a cég több mint hét hónap alatt készült el a Klapka tér eredetileg 150 napos határidővel vállalt rekonstrukciójával.

 A fejlesztésre először bruttó 85 millió forintot különítettek el, majd a nagykörút melletti terület rekonstrukciójára fordított keretet több ízben növelték a pluszmunkák miatt – végül 120 milliót költöttek rá a város költségvetéséből. A játszótéri eszközöket áthelyezték, illetve bővítették, a szabadtéri fitneszeszközök is a tér másik oldalára költöztek, a füves szánkódomb helyét pedig aszfaltozott sportpálya foglalja el, amelyet mindennap 20 óráig használhatnak a környékbeliek. 
120 millióból újult meg a Klapka tér. Fotó: Török János - GALÉRIA

Az átadón Botka László polgármester elmondta, hogy a város saját költségvetési forrásaiból további 650 millió forintot költ idén más városrészi központok megújítására. Példaként három fejlesztést említett: hamarosan kezdődik a Kolozsvári tér rekonstrukciója, Dorozsmán új közösségi tér létesül, akárcsak Tápén, ahol a főcsatorna befedési munkálatai már zajlanak.

A körzet önkormányzati képviselője, Binszki József a beruházást megköszönve megjegyezte, a város több évtizedes adósságát törlesztette a Klapka tér megújításával, amely a politikus szerint most már minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget nyújt.
120 millióból újult meg a Klapka tér. Fotó: Török János - GALÉRIA

A téren nem minden az eredeti tervek szerint valósult meg: a munkaterület átadóján az hangzott el, hogy a nagykörút felőli részen pihenőpark lesz, amit zöld sáv választ el a forgalmas útszakasztól, így csökkentve a zaj- és porterhelést. A terület azon részén jelenleg mindössze néhány facsemete található. Binszki ezzel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta, saját képviselői keretéből gondoskodik majd a zöld növényzet telepítéséről.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ettől liftezik a gyomor - fotó

Ettől liftezik a gyomor - fotó
A szegedi Vasas Szent Péter utcai szakorvosi rendelőben készült ez a felvétel a liftajtóról és a feliratokról. Tovább olvasom