Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Átadták a Dr. Csada László-díjakat

Hatodik alkalommal adták át a Dr. Csada László-díjat szerdán Szegeden, a fogyasztóvédelmi elismerést közigazgatási, civil és vállalkozási területen osztotta ki a három alapító, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Egyesület.
Közigazgatási munkájáért Milinker Mónika, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakközépiskola tanára kapta az idei díjat. Nagy szerepe volt abban, hogy az intézmény 2016-ban az elsők között nyerte el a szakminisztérium által adományozott Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet. Diákjait az órákon és azon kívül is a tudatos vásárlói magatartásra tanítja a szentesi intézményben. Emellett pályázatokhoz kapcsolódó oktatások szervezésében, fogyasztóbarát vállalkozások látogatásában és iskolai vetélkedők rendezésében működött közre.

Civil területen végzett munkájáért Herczeg Imre, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének alapító tagja vehette át az elismerést. 2006 óta a regionális egyesület tagjaként – feleségével együtt – Mindszenten képviseli a civil fogyasztóvédelmet. Jól ismerik a városban, folyamatosan fordulnak hozzá panaszokkal, emellett a helyi iskolában is népszerűsíti a fogyasztóvédelmi ismereteket. A város önkormányzatával tartja a kapcsolatot, és évenként tájékoztatja a testületet munkájukról.

Vállalkozási területen Kiss Zoltán ügyvéd kapta az idei díjat, aki 2012 óta a megyei kamara mellett működő Független Békéltető Testület választott tagja. Már a második négyéves ciklusában segíti a testület munkáját. A fogyasztói jogvitákban a körülmények széles körű értékelésével, nagyfokú türelemmel jár el, törekedve azok mindkét fél számára előnyös, egyezséggel történő lezárására.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan nyílik a Kolo Szerb Kulturális Központ

Hamarosan nyílik a Kolo Szerb Kulturális Központ
Jövő hétvégén megnyitja kapuit a Kolo Szerb Kulturális Központ Mórahalmon. Tovább olvasom