Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Átadták a Lombard Rt. irodaházát

A Lombard Lízing Rt. beköltözött Somogyi Béla utcai új székházába, amelyet a KÉSZ Kft. egy év alatt épített fel.
A Lombard székházának belső udvara Fotó: Karnok Csaba
Csaknem egy évvel ezelőtt, szakadó esőben helyezték el a szegedi székhelyű, 14 éves múltra visszatekintő Lombard Lízing Rt. új irodaházának alapkövét a Somogyi Béla utcai foghíjtelken, tegnap pedig megnyitó sajtótájékoztatót rendeztek az impozáns épület belső udvarán. Botka László, Szeged polgármestere a cég szegediségét hangsúlyozta, azt, hogy elért üzleti eredményei ellenére – a Lombard a mostani 10,5 százalékos piaci részesedésével a hazai lízingpiacon az előkelő második helyet foglalhatja el – sem költöztek a fővárosba. Az épülettel kapcsolatban kifejtette: jól illeszkedik a történelmi belvárosba.

Mint ahogy azt Domonkos András vezérigazgató elmondta, mivel a dolgozók száma a cégcsoportban 2002 és 2005 között szinte megháromszorozódott – év végére Szegeden eléri a 260-at, a cégcsoportnál a 390-et – a Tisza Lajos körúti régi székház szűknek bizonyult. Ezért döntöttek az új irodaház építése mellett. A székházban egy fedél alá kerülhettek a korábbiakban külön épületegységekben elhelyezett üzletágak is.

A KÉSZ Kft. számára a munka során külön kihívást jelentett, hogy az irodaházat olyan foghíjtelken kellett felépítenie, amely Szeged egyik nagy forgalmú utcájáról nyílt, s ahol a daruállítás és az építési anyagok szállítása folyamatosan a forgalom kisebb-nagyobb korlátozásával járt – fejtette ki Szalados László igazgató. Ráadásul két hétig a régészeti feltárások is hátráltatták a munkát.

A mintegy 5200 négyzetméter beépített alapterületű épületben számos különleges építészeti megoldás valósult meg. Üvegből készült a homlokzati függönyfal, miközben a ház külső kialakítása harmonizál a szomszédos épületek és a tágabb környezet stílusával, hangulatával. A székház két egységre tagolható, az egyik rész öt-, míg a másik háromemeletes. A belvárosi utcában az irodaház baloldali szomszédja a szecessziós Somogyi-ház, míg a telket jobb oldalról egy, az előbbinél alacsonyabb épület határolja. A szintkülönbség feloldásaként az irodaház öt- és háromemeletes blokkjaival „lépcsőt" képez a két épület között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálmák nőttek az újszegedi medencében

A szakadó esőben is több mint százan dolgoztak tegnap a Partfürdőn, a SZIN helyszínén, hogy a mai… Tovább olvasom