Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Átadták a Sófi-ösztöndíjakat

Szeged - Walter Fruzsina és Szebeni Gábor első díjas lett a Szegedi Biológiai Központban tartott biológus versenyen, melyen elnyerték a 100-100 ezer forintos Sófi-ösztöndíjat.
A biológus hallgatóknak két kategóriában osztottak díjakat azon a versenyen, amelynek a döntőjét a Szegedi Biológiai Központban tartottak szerda délután. Az alapképzésben részt vevőknek és a doktori fokozattal rendelkezőknek hirdettek kategóriákat. Mindkét csoport első helyezettje 100-100 ezer forint ösztöndíjat nyert.

Az alapképzésben rész vevők között 3. helyezett Török Nóra lett, az Egy Polycomb Response Element in situ vizsgálata Drosophila melanogasterben előadásával, 2. Balla Gyula, MTMR15 – egy új szereplő a DNS hibajavítás gépezetében? című előadásával. Győztesként Walter Fruzsinát köszönthették az egybegyűltek, A tesmilifene, egy tamoxifen-származék kemopotencírozó szer hatása az agyi endotélsejtekre című előadásával első helyezést ért el.

A PhD (doktori fokozatot elért) hallgatók között 3. Poór Péter, 2. Biczó György lett. Az első helyezést Szebeni Gábor nyerte el, A csontvelői eredetű mesenchymális őssejtek és az általuk termelt galektin-1 szerepe a tumorfejlődésben című kutatási anyagáért.

Sófi József, a Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány alapítója elmondta, évről évre színvonalasabb munkákat kapnak, bár a tavalyi évet nem sikerült felülmúlni. Az alapító elmondta, a tárgyjutalom mellett az első helyezettek ösztöndíjban is részesülnek. Hozzátette, sok ösztöndíjasuk már külföldön is komoly sikereket ért el a biológia terén. A biológus hallgatók ezzel egyidejűleg a Sófi-ösztöndíj egymillió forintos pályázatát is elnyerhetik.

Olvasóink írták

  • 2. szilmaril2 2010. március 25. 08:57
    „Várj egy kicsit achilleus, most keresem a szótárt...:)”
  • 1. achilleus 2010. március 24. 20:39
    „Na milessz, hozzászólók?!
    "A tesmilifene, egy tamoxifen-származék kemopotencírozó szer hatása az agyi endotélsejtekre" - ehhez nesz szól hozzá senki?? Az eredményekről, mármint az előadásokban előadott eredményekről, is szívesen olvastam volna valami rövidke tudósítást ;-). "Egy Polycomb Response Element in situ vizsgálata Drosophila melanogasterben". A-HA!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden járt a Bad Boyz

A Creative Dance Club (CDC) tánciskola meghívására érkezett Szegedre a Csillag Születik sztárcsapata, a Bad Boyz. Tovább olvasom