Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait - galériával

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait - galériávalEgy fotón a négy díjazott: Pál Tamás, Bátyai Edina, Krisztin Tibor és Popovics Lőrinc. Fotó: Karnok CsabaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Átadták a Szegedért Alapítvány idei díjait. Szobrászművész, kulturális menedzser, matematikus és karmester lett a négy kitüntetett. A gála műsorát Snétberger Ferenc adta.

Huszonnyolcadik alkalommal adták át a Szegedért Alapítvány díjait szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban. A gála első felében Debreczeni Mónika soros elnök elmondta, idén 23 ajánlás érkezett, a korábbi évek ajánlásaiból pedig már egy százas lista állt össze. Közülük választották ki a tudomány és a művészet négy olyan képviselőjét, akik nem csak itthon, hanem határainkon túl is ismertek és elismertek.

Az elnök beszélt az alapítvány életében történt változásokról is. Új helyre, a Wagner udvarba költöztek, melynek külső terét koncertekre, bemutatókra használják majd. És megváltozott a személyi összetétel is: generációváltás történt a Szegedért Alapítványban.

Átadták a Szegedért Alapítvány díjait a nagyszínházban. Fotó: Karnok Csaba

A gála műsorát Snétberger Ferenc Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas gitárművész adta, aki szóló improvizációkat és variációkat játszott. Ezt követően adták át a díjakat. A művészeti kuratórium Gregor József-díját  Popovics Lőrinc szobrászművész vehette át Kerek Ferenc  zongoraművésztől, a kuratórium elnökétől. A társadalmi-állampolgári Debreczeni Pál-díjat Bátyai Edina kulturális menedzser kapta Pavlovits Miklós kuratóriumi tagtól. A tudományos Szőkefalvi-Nagy Béla díjat Krisztin Tibor matematikus vehette át Dékány Imre akadémikustól, aki a kuratóriumi elnök. A Szegedért Alapítvány fődíjasa idén Pál Tamás karmester lett. A Szeged múzsáját ábrázoló szobrot Debreczeni Mónika adta át neki.
 

A gála zárásaként a Snétberger Zenei Tehetség Központ négy növendéke lépett fel ének, zongora és klarinét produkciókkal, a záró produkciót pedig Snétberger Ferenccel adták elő.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Kánitz József, a Ságvári volt igazgatója

Elhunyt Kánitz József, a Ságvári volt igazgatója
Életének 76. évében szombaton elhunyt Kánitz József, aki 1977-től közel harminc évig volt a Ságvári… Tovább olvasom