Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Átadták a szegedi Napfényfürdőt

Szeged - Átadták az ország legnagyobb, 30 ezer négyzetméteres alapterületű éves üzemeltetésű fürdőjét csütörtökön Szegeden. A Napfényfürdő Aquapolis Szeged 8 milliárd forintos beruházással épült fel.

A Napfényfürdő új lendületet ad Szeged egyébként is dinamikusan fejlődő idegenforgalmának - mondta Botka László polgármester a turisztikai létesítmény ünnepélyes átadásán.

A beruházáshoz szükség volt a város akaratára, az Európai Unió és a kormány 3 milliárd forintos támogatására, és arra, hogy a létesítmény megépítéséhez és üzemeltetéséhez a város megfelelő szakmai partnert találjon, a legnagyobb hazai tulajdonú szállodaláncot, a Hunguest Hotels Zrt.-t – fogalmazott a polgármester.

Az új szegedi fürdő nemcsak a legnagyobb az országban, hanem a legszebb elhelyezkedésű ilyen létesítmény is, ahonnan néhány perces sétával elérhető a történelmi belváros – mondta a politikus.

Átadták a szegedi Napfényfürdőt. Fotó: Veréb Simon (galéria)

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta, a fürdőfejlesztés teljes értéke 8 milliárd forint, ebből 6,5 milliárd forint az új beruházás, 1,5 milliárd pedig a korábbi fejlesztések és a telekapport. A költségekből 3 milliárd forintot uniós támogatás, s ugyanekkora összeget a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedezett.

A Napfényfürdő Aquapolis Szegedet beruházója és a fürdő működtetője a szegedi önkormányzat 80 és a Hunguest Hotels Zrt. 20 százalékos tulajdonában álló Ligetfürdő Kft.

A 3,5 hektáros területen felépített fürdő üzemeltetői évente legalább 400 ezer vendégre számítanak.

A 4,5 ezer négyzetméteres vízfelületű fürdőben a hagyományos szolgáltatások mellett családi wellness részleg, a szegedi termálvizet használó gyógyászati részleg, és egy csendes relaxációs zóna is várja a vendégeket. A fürdőben csúszdapark is épült, tizenhárom, összesen ezer méter hosszúságú csúszdával, köztük a 30 méteres toronyból induló 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszdával, amely Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb.

Olvasóink írták

164 hozzászólás
 • 164. George58 2010. március 30. 15:08
  „162. hozzászólás smpeti 2010.03.30. 08:26

  Igen, igaz:
  De 1. Ebből sokkal értelmesebb, a köznép számára elérhető uszodát, standot lehetett volna épiteni, még egy normál rendezvény csarnok is belefért volna a szánalmas IH kiváltására.
  2. Másik az, hogha ez a csúcsbaromság deficites lesz (már pedig az lesz!!) akkor el lehet majd kótyavetyélni magánkézbe. Igy kell 5 milliárd EU támogatást nyerni!

  .”
 • 163. Dema 2010. március 30. 08:30
  „Olcsó uszodát, 50 méterest! Lehet tőlem panelból is! Tojok a EUS pályázatokra. Ha fele pályázat akkor kihozom a negyedédől, és spóroltam egy negyedet!! :D Arra írjanak ki pályázatot, hogy hogyan lehetne olcsóbban megoldani! Szerintem még társadalmi munkáznio is elmennék sokad magammal! De a végén ne keljen 9000.-ft fizetnem egy teljes napi kikapcsolodásért!”
 • 162. smpeti 2010. március 30. 08:26
  „Hoppá! Egy kis bibi azért van a dologban!
  "A beruházást hoz az Európai Unió és a kormány 3 milliárd forinttal támogatta ..." - hurrá!
  " A költségekb?l 3 milliárd forintot uniós támogatás, s ugyanekkora összeget a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedezett." - Jaaa! Az a 3 milliárd, amit állami támogatásnak tüntettünk fel, az nem is támogatás, hanem hitel, és azt valakinek vissza is kell fizetnie (kamatostól)! Így én is támogathattam volna a beruházást, döngethetném a mellem, és összeségében még pénzt is kereshettem volna!
  Mekkora szemfényvesztés már megint!!! Milyen okosan kifundált "szoci" duma!!!
  Már nem is tudom, hogy sírjam vagy nevessek!”
 • 161. kreatív 2010. március 28. 19:11
  „162-nek: Uszoda, uszoda, 50 m-es, fedett, belépővel bármikor használható uszoda, uszoda.....!!!!!!!”
 • 160. Laserdance 2010. március 28. 16:18
  „..... nem kell nektek se út, se uszoda, se autópálya, se villamos, se körforgalom, semmi. Tulajdonképpen mi is kell nektek? Ja, hogy ti se tudjátok.”
 • 159. flexsnake 2010. március 28. 15:25
  „159. neked ott van a töltésoldal a városi embernek meg az uszoda. Ha nem tetszik nem kell bemenni, sőt el is lehet költőzni. Fikázni meg zsebkendőbe szokás, tacskók.”
 • 158. noIQlight 2010. március 28. 15:19
  „Kellene egy korrekt statisztika az idregforgalom növekedéséről, mondjuk 2-3 év alatt.
  Európa tele van élményfürdőkkel, Szeged pedig kiesik a főcsapásból. Nagyon jó, hogy van autópálya Szeged és Pest között, de az sem hozta meg a várt fellendülést. Nem lett sokkal több túrista és az ipar sem telepedett le Szegedre. A szegediek és az átmenőforgalom miatt viszont égető szükség volt rá.
  Szeged a végeken van, nem turista célpont és nem is lesz soha. Szeged diákváros és tudománmyos központ.
  Ebbe a területbe kellene invesztálni még többet. Ez az amire büszkék lehetünk.
  Igaz ez nem olyan látványos, nem lehet belőle gyors politikai hasznot kovácsolni.
  A" munkahelyet teremt és növeli az idegenforgalmat" csak olyan hangzatros de nem bizonyított lozung.”
 • 157. medvejanos 2010. március 28. 13:30
  „Dobi egy kis javítás a mondani valódon, de ez nem jelenti azt hogy nem értek veled egyet.
  Uniós pályázatokba van rengeteg uniós is cska a hazai vállalkozások úgy mond nem állnak készen ezek megfelelő felhasználására és az állam se támogatja elég pénzel az ilyeneket. Az állam csak a multikat, mint mindig is.
  A másik dolog, hogy munkahelyet teremt az idegen forgalmat növeli az idegenforgalom a város bevételét, de viszont a helyieknek nem nyújt megfelelő kikapcsolódást :S”
 • 156. dobi 2010. március 28. 09:55
  „hát ez egy nagy bukta lesz... ez nem a hétköznapi embereknek való... csak uniós pályázatok, munkahelyteremtés nulla... mi a fenét akarsz Botka???????? tönkre vágod a hülyeségeiddel a várost...”
 • 155. flexsnake 2010. március 28. 03:36
  „moderálva”
 • 154. Mike3 2010. március 27. 21:12
  „146 liongate: ja. pl. visszasírni a hangulatos kupolát. keress magadnak egy élményturbinát és ugorj bele :)”
 • 153. Mike3 2010. március 27. 21:10
  „valamelyik nap rájöttem, hogy ez a szörnyszülött még a belváros felől nézve is uralkodik a tiszai panorámán. dönnörű lett, gratula!”
 • 152. szilvi650219 2010. március 27. 20:48
  „Örülök,hogy sokan az én szememmel látják a fürdőt, valóban nem a dolgozó embert szolgálja.A sportuszoda vagy egy egyszerű uszi-muszi kell az embereknek, az urak ugy is külföldön pancsiznnak ha akarnak, vagy elmennek a világ végére is egy kis szórakozásra, mivel nekik jár...”
 • 151. geza 2010. március 27. 19:51
  „# 147 A kútviz kft ügyveztője György Attila akinek a neve ugye ismerős a Virág cukrászda kapcsán :”
 • 150. antikos 2010. március 27. 18:13
  „Király a hely:) Sely:)
  A gőzfürdő szöveg:)))) Bruhahaha!!!!”
 • 149. tuzaiisti 2010. március 27. 13:20
  „Jól néz ki, tetszik, egyszer majd el is megyek. Bár azért mélyen együttérzek azokkal a vállalkozókkal, akiket nem fizettek ki.
  Azért ezt Botka bácsi ne csináld, kérlek.
  De amúgy penge a fürdő, végre csinálsz valamit is...
  .....”
 • 148. szsmith 2010. március 27. 12:21
  „Na ez egy jó plakát!!!! Csak egy a baj vele a tartalma sajnos igaz:( http://i44.tinypic.com/mjttgy.jpg”
 • 147. kreatív 2010. március 27. 12:07
  „A polgármester elmondta: Szeged a vizek városa lett.
  ??????!!!!!!!!
  Hogyan lehet a vizek városa bármely város, amely 50 m-es, fedett uszoda nélküli!!!!!!!!
  Hihetetlen!!!!!, Felháborító!!!!!!”
 • 146. Gazficko 2010. március 27. 10:48
  „Erről mért nem irt a DM???????????

  ...

  Egy alvállalkozó tüntetett a fürdőnél
  .....
  2010. március 26., péntek

  Tovább gyűrűznek a csütörtöki fürdőátadás után a beruházással kapcsolatos kérdéses ügyek. Egy alvállalkozó tüntetett a Napfényfürdő Aquapolis Szeged előtt: a Laczi és fia Kft.-nek egy éve közel 3 millióval tartoznak. Egy szemétszállító autóval álltak a fürdő bejáratánál pénteken délelőtt, melynek mindkét oldalán a következő felirat olvasható: ,,Az itt végzett munkánkat még nem fizették ki!"

  Laczi Zoltán ügyvezető portálunknak elmondta, hogy elfogyott a türelme, most már bírósági úton próbál kintlévőségéhez jutni, igaz eddig a tárgyaláson nem jelent meg senki annak a kft.-nek a képviseletében, amelyik nem fizetett Laczinak. A számla kiállításakor semmilyen kifogással nem élt a Kútvíz Kft., azonban azóta sem utalták az elvégzett munka ellenértékét. Természetesen először nem a bíróságra mentek, Laczi Zoltán próbálta elérni telefonon is a céget, ám a korábban működő szám ki lett vonva a forgalomból. A pesti központ sem vett át hivatalos levelet, legutóbb ötszöri próbálkozás után Szegeden tudták kézbesíteni hivatalos levelüket.
  Nem arról van szó, hogy botrányt szeretne Laczi Zoltán, egyszerűen a neki járó pénzhez akar hozzájutni. Mint elmondta, sajnos több cégnél is van kintlévősége, amit ha nem rendeznek rövidesen, ellehetetlenülhet vállalkozása.”
 • 145. lilongwe 2010. március 27. 09:47
  „Nektek semmi se jó?
  Ha uszoda lett volna, akkor meg az lett volna a baj, hogy nem fürdőkomplexum épül...
  A magyar ember tud esetleg mást is a nyavalygáson kívül?”
164 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségeket díjaztak Szegeden

A Tehetség napján öt diák kapott Szeged Ifjú Tehetsége elismerést, 40 középiskolás pedig 50-50 ezer forintos egyszeri ösztöndíjat nyert. Tovább olvasom