Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Átadták a szegedi Tömörkény gimnázium új épületét

Határidőre átadták a szegedi Tömörkény gimnázium új épületrészét – az iskola nyolc tanteremmel bővült. A diákok segítségével pénteken rendezik be az osztályokat. A tanintézet teljes felújítása jövő augusztusban fejeződik be.
A szegedi Tömörkény gimnázium új épületrészét a hétfői határidőre átadta a kivitelező Ferroép Zrt. A háromszintes szárnyban nyolc tantermet alakítottak ki, de berendezhető az alagsor és a tetőtér is. A tizedikes diákok ennek ellenére ezen a héten is délután járnak iskolába. Nemesi Pál, a kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, nem rajtuk múlik, hogy még nem foglalták el a tanulók az épületet.
– Már az elmúlt hét végén be lehetett volna költözni az új épületbe – jelentette ki a vezérigazgató.

Az iskola igazgatójától, Kühn Jánostól megtudtuk: úgy döntöttek, hogy a költözéssel nem bontják meg a hetet, ezért pénteken, a diákok segítségével rendezik be az új tantermeket. A nyolc terem közül kettőben a 21. századi, modern légkondicionált számítástechnikai kabinetet rendeztek be és kialakítottak egy művészettörténeti előadót is. A többi teremben közismereti oktatás lesz.

Több diák

A Tömörkény gimnázium bővítése elengedhetetlen feladat volt. Négy évvel ezelőtt 770-en tanultak az intézményben, ma már hetvennel többen, jelenleg összesen huszonhét osztályban. 
– Az alagsorba az égetőkemencéket október végén telepíti át a kivitelező. Itt kapnak helyet a keramikus- és a szobrásznövendékek öltözői is. Ez is nagy előrelépés, hiszen eddig külön öltözőjük nem volt a művésznövendékeknek – mondta az intézmény igazgatója.

Az új épületrésszel az iskola hasznos területe ezernégyszáz négyzetméterrel nő. Ha a teljes rekonstrukció befejeződik, akkor közel ötezer négyzetméteren tanulhat a több mint nyolcszáz diák a Tömörkényben.

Az iskola vezetésének az épület jövő évi teljes átadásáig nincs könnyű feladata: legsürgetőbb, hogy a régi épület négy tantermét át kell adni az építőknek. A Tömörkényben jelenleg a tanítást és a felújítást párhuzamosan végzik. Az építkezés természetesen zajjal jár, ezért, ha az időjárás és a tanítási óra tematikája megengedi, akkor a tanárok a szabadban, a jó levegőn a Tisza-parton tartják az órákat.

Olvasóink írták

  • 1. Kklara 2007. december 10. 15:48
    „ezt is késve adták át ugyanúgy ahogy a torntermet november 30-ára igérték ehelyett tervezési hibák miatt csúszik, az egész felújítás el lett szúrva, tele van tervezési hibákkal mintpéldául az olajlábazat hiánya a teljes új épületben a szűk folyosók, lépcsők aztán a legrosszabb, hogy nem újítják fel az összes terem padlózatát, mert arra nincs pénz, helyette az egész iskola új járólapot kap, de kérdezzük mi ott dolgozók, hogy minek? nincs annak semmi baja. Tipikus önkormányzati felújítás lett-> rosszul tervezett, a kivitelezés még istenes, de a többi...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok Csongrád megyei fiatal lépne be a Magyar Gárdába

Meghaladta a háromezret a Magyar Gárdába jelentkezők száma, Csongrád megyéből különösen sokan… Tovább olvasom