Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Átadtuk a Presztízs Díjakat

Szeged - Hatodik alkalommal adtuk át csütörtök este kiadónk, a Lapcom Kft. által 2004-ben útjára indított Presztízs díjakat azoknak, akik a gazdasági életben idén a legjobban teljesítettek.
A helyi gazdaság legjobbjai vették át csütörtök este a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Presztízs díjait az univerzitás József Attila Tanulmányi és Információs Központjában, ahová eljöttek a megye gazdasági és társadalmi életének ismert személyiségei.

Hagyományok és változások

A 2004-ben alapított és hatodik alkalommal átadott elismerések díjátadó ceremóniáját, a Presztízs-gálát részint a hagyományok, részint a megújulás, a változások jegyében rendeztük meg. A hagyományokat őriztük azzal, hogy a nehezebb gazdasági körülmények között is elismertük azokat a vállalkozásokat, amelyek jól teljesítettek, és kivívták környezetük elismerését. A megújulást tükrözi, hogy egyszerűbb lett a jelentkezés, a korábbi 6 díj számát pedig az élethez igazodva 2-vel növeltük: az egyik az E-díj, amelyik a korábbi évek legszínvonalasabb üzleti web- oldal különdíjából született meg, a másik a Pályázati Különdíj, amellyel a legsikeresebben pályázó céget tüntettük ki. A környezetvédelmi díj pedig felvette az Arany Levél nevet.

Az egyetem átriumát csütörtök estére bordó és bézs színekbe öltöztették a szervezők. Az ünnepélyes környezetbe érkeztek meg vendégeink, ismert személyiségek, cégvezetők, köztisztviselők. Ott volt Ujhelyi István országgyűlési képviselő, államtitkár a feleségével, és megtisztelte a gálát Szammer István, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója is.

Az idei díjazottak és az alapítók: Somodi Zsolt, Keresztúri István, Kármán László, Sinkovicz Attila, Varga Mihály, Sándor Zsolt, Nemesi Pál, Szabó Gábor, Holman János, Majó Zoltán, Fejes Sándor, Katona Márta, Kóti Zoltán, Gyenizse Pál, Szénási Róbert, Medgyesi Pál, Mészáros Antal. Fotó: Karnok Csaba

A siker mércéje

Miután a hoszteszek mindenkit a helyére kísértek, elkezdődött a műsor, amelyben az első óra a könnyed szórakozásé volt: Dél-Alföldi Blues címmel különleges koncertet mutatott be Ferenczi György és a Rackajam.

Ezután az est háziasszonya, Ördög Nóra köszöntötte a vendégeket, majd a jövőre 100 éves Délmagyarországot, amelynek képviseletében Kóti Zoltánt, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatóját szólította a színpadra. A vezető elmondta: most, a nehezebb körülmények között van a legnagyobb szükség a sikerek, a sikeres vállalkozások bemutatására. Megígérte: jövőre is lehet majd jelentkezni a Presztízs díjakra.

Az est házigazdája, Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora kifejtette: az egyetem számára presztízst jelent, hogy az SZTE nevét is viselő Presztízs díjra pályáznak a vállalkozások. Üdvözölte az est közönségét és a sikeres vállalkozásokat Solymos László, Szeged alpolgármestere is: jelképesnek találta, hogy az uniós csatlakozás évében, 2004-ben alapított díj a siker mércéjévé vált. Hozzátette: a szegedi vállalkozások jól szerepeltek az uniós pályázatokon.

Ördög Nóra volt az est háziasszonya. Fotó: Frank Yvette (Fotógaléria)

Izgalmas 60 perc következett, kategóriánként levetítették a díjra jelöltek bemutatkozó filmjét, majd kibontották a fehér borítékot, kimondták a győztes nevét, és a színpadra szólították a díjazottat. A 8 fődíj mellett a Pályázati Különdíj okleveles elismerésében – a különdíj különdíjában – részesült a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter 46 tagja is: nevükben Gyenizse Pál vette át az oklevelet.

Ezúttal a korábbi 6 kategória helyett 8-ban hirdettünk győztest: a Pályázati Különdíjat az Aquaplus Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft., az Arany Levél Díjat a Makó-Térségi Víziközmű Kft., az Üzleti Innovációs Díjat a Hedz Magyarország Kft., az E-díjat az iKron-Inca-Monguz Kft. nyerte el. Az év kisvállalkozása Szénási Róbert egyéni vállalkozó, Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft., Az év vállalkozása a CSOMIÉP Kft. Az év üzletembere díjat a Holman testvérpár, Endre és János, a Generál Média Kft. ügyvezető igazgatói vehették át. A díjakat az esten megjelent alapítók – a Lapcom Kft., a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a KÉSZ Holding Zrt. –, valamint a házigazda Szegedi Tudományegyetem képviselői adták át. A Fontana Credit Takarékszövetkezet főtámogatóként nyújtott át elismerést.

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja adott helyet a gálának. Fotó: Frank Yvette (Fotógaléria)

A Presztízs díj – mint minden évben – ezúttal sem járt pénzjutalommal, a győzteseknek erkölcsi elismerést jelent. A Lapcom Kft. olyan kommunikációs csomagot ajánl fel számukra, amellyel a kiadó gondozásában megjelenő lapok hasábjain élhetnek – egy éven keresztül.

Meglepetés: torta

Mindenki, aki jegyet váltott az estre, a belépők árával nemes célokhoz járult hozzá, az adakozás ugyanis szintén a Presztízs-gálák hagyományaihoz tartozik. A bevételből ezúttal 1 millió forinttal a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítványt támogattuk. Az adománylevelet a színpadon Katona Márta gyermekgyó- gyász, egyetemi tanár, az alapítvány kuratóriumának tagja vette át.

Szabó Gábor az est végére egy igazi meglepetést tartogatott: az SZTE üvegpalotájának 5 éves születésnapjára 200 szeletes, a modern épületet utánzó tortát készíttetett, amelyet ajándékként nyújtott át a közönségnek.

Sándor Zsolt
ügyvezető igazgató, Aqua- plus Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft.:
– 20 éves, kitartó és következetes munkát értékel ez a díj. Családi vállalkozásként indultunk, köszönöm minden egykori és jelenlegi munkatársnak, aki részt vállalt a fejlődésben. A termálvíz a Dél-Alföld elsődleges kitörési lehetősége. Cégünk tapasztalata, technikai felkészültsége révén jelenleg 14 milliárd forint értékű beruházást végez az országban.

Holman János
ügyvezető, Generál Média Kft.:
– Próbálunk a jövőben is úgy tevékenykedni, hogy méltók legyünk erre a díjra, köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy elérjük – külön kiemelném családom, munkatársaim támogatását. A vásárhelyi Generál Média Kft. a hazai online szórakoztató média legnagyobb magánkézben lévő tagja, számos ismert hazai weboldal, például a MyViP, a chat.hu és a mellesleg.hu működtetője. A szórakoztatásé a jövő.

Mészáros Antal
ügyvezető igazgató, CSOMIÉP Kft.:
– Nagy öröm ez a díj, pénteki munkásgyűlésünkön is megünnepeljük majd. Egész cégünket, nem csak egy-egy termékünket, szolgáltatásunkat minősíti az elismerés. A megváltozott gazdasági helyzetben keményen harcolunk, folyamatosan fejlesztünk, piackutatást végzünk. Idén 20 éve már, hogy mélyépítéssel, csatornázással, vasbeton szerkezetek építésével foglalkozunk, mintegy 150 munkatársunkkal.

Szénási Róbert
, a Szénási Műhely tulajdonosa:
– Autókarosszéria-javító vállalkozásunk 1972 óta működik. Felemelő érezni a szeretetet, ami a tisztességes munka jutalma. A legtehetségesebb autóversenyző sem győzhetne soha a mögötte álló nagyszerű csapat nélkül – én sem boldogulnék családom, kollégáim, barátaim hiányában. Nekik ajánlom a díjat: ők segítettek hozzá, nélkülük sosem értem volna el ezt a sikert.

Keresztúri István és Somodi Zsolt
ügyvezető, Exicom Rendszerház Kft.:
– Ez a díj tette fel a pontot az i betűre ebben a nem könnyű üzleti évben. Köszönjük partnereinknek, munkatársainknak, kollégáinknak. Családunknak is jár a hála, a kitartó türelemért. A díj kihívás is egyben: überelni szeretnénk a számítástechnikában, irodatechnikában elért eddigi eredményeinket.

Sinkovicz Attila és Kármán László
tulajdonos, iKron-Inca Monguz Kft.:
– Több mint 10 éve elkezdett munkánk elismerése ez a díj. Jelzi, hogy jó irányba tartunk. Fontos a családunk, tulajdonostársaink, munkatársaink, partnereink támogatása, valamint az egyetem – innen indultunk, itt tanítunk most – és az önkormányzat segítsége.

Fejes Sándor
, a Hedz Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója:
– Nagyon meghatódtunk, hogy elnyertük az Üzleti Innovációs Díjat. A cég számára – amely mobil banki és fizetési megoldásokra szakosodott szoftvertechnológiai társaság – ugyanis ez az első elismerés, amit innen, a „Szilícium-Alföldről" kapunk. Eddig csak külföldön vagy a fővárosban kaptunk különböző díjakat. Úgy gondolom, hogy ez egy elég magas léc volt.

Medgyesi Pál
, a Makó-Térségi Víziközmű Kft. vezérigazgatója:
– A szakmai sikerek eléréséhez a presztízs jelenti az erőforrást, ezért nagy megtiszteltetés ez a díj. A másik erőforrás a kíváncsiság: az innováció mozgatórugója. Kitűnő a szakmai kollektívánk: 20 éve dolgoznak együtt azok a mérnökök, akik a cég húzóerejét alkotják. Teljesítményünk egyik pillére a minőség, szolgáltatási biztonság, a másik az önkormányzatokkal, fogyasztóinkkal kialakult bizalmi struktúra.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. makákó 2009. december 14. 09:43
  „Kik voltak a jelöltek?????
  Az egy dolog, hogy kik a nyertesek, de jó lenne látni kik közül!!!
  Mellesleg EU-s pályázatból finanszírozták a Presztizst az Egyetemmel karöltve, szóval kicsit "gyanús".
  Kitaláltak egy mondvacsinált tanulmányt, amihez a Presztizs nagyjából passzolt!”
 • 20. Léni 2009. december 13. 15:38
  „16. Uborka! Te akár tök is lehetnél!”
 • 19. Felhőfejes 2009. december 13. 14:47
  „Komment a 19. képhez:
  Tülekedés a balszélen - de vajon miért?
  Félnek, hogy a fotóról vagy a (hideg)kajáról lemaradnak?
  Amúgy homofóbok részére nem ajánlott a kép megtekintése!
  (még félreértenék)”
 • 18. SZEMOKA 2009. december 12. 21:08
  „Ubi! Nagyon nagy vakvágányra futottál ebben a témában.”
 • 17. kjoc 2009. december 11. 19:59
  „KI csinálta a vendéglátást?”
 • 16. uborka 2009. december 11. 16:04
  „EZEK TEJELTEK A LEGTÖBBET ÉS IGEN NAGY SEGGNYALÁSSAL VANNAK A PÁRTPOLITIKÁNK ÉS IRÁNT. ÁLLAMI PÉNZBŐL??????NA MENJENEK ÁM A JÓ.............”
 • 15. szatyi 2009. december 11. 15:07
  „Tessék mondani: ez a "monguz KFT " mivel foglalkozik? /olyan szép magyaros neve van, de ebből nem lehet következtetni a tevékenységére./”
 • 14. baja2005 2009. december 11. 14:19
  „Azért azt megnézném, hogy az összes cég befizetett-e annyi közterhet, mint egy általános iskola?”
 • 13. SZEMOKA 2009. december 11. 13:41
  „Gratulálok a Széna-családnak!”
 • 12. Walaky 2009. december 11. 13:35
  „Rontja egy lap presztizsét, ha az internetes nyitó lapon a nap szépe mellett a SWINGER lub hirdeti a nemi szabadosságot/promiszkuitást!”
 • 11. kovacsa 2009. december 11. 12:15
  „Gratulálok a Hedz-nek és Fejes Sándornak. Jó lenne, ha a jövőben több üzleti sikert érne el hazai (szegedi) pályán is.”
 • 10. fazsoo 2009. december 11. 10:39
  „@szemlelodo: az estre 10e ft-ért váltottak belépőt az ottlévők (így én is), amiből 1M-et a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány kap (kb. az egész bevételt). Az "irritáló ilyen dinom-dánom királyi lakoma" kb. egy II. osztályú külvárosi étteremben rendezett lagzi szintje alatt volt, javarésze hideg, vagy mirelitből készült.
  Az egy féle vörösbor a rendezvény második órájának vége felé elfogyott.
  A megjelent cégvezetők pedig legalább 8-10e embernek adnak munkát, és legtöbbjük beszélgetések alapján erre és a megőrzött munkahelyekre a legbüszkébbek.”
 • 9. korgeza 2009. december 11. 09:38
  „Maximálisan egyetértek LukSzkaivokerrel, mert ő sem a sötét oldalon áll. Vannak akik odateszik magukat és értéket, értéktöbbletet teremtenek. Minden megbecsülésem az övék!”
 • 8. LukSzkaivoker 2009. december 11. 09:17
  „Akármilyen irritáló ez a "dínom-dánom" a nehezebb sorsú embereknek, tudniuk kell, hogy az innovatív vállalkozások menthetik meg őket (is). Ezek a vállalkozások azok, amik igazi értéket teremtenek, munkahelyeket hozhatnak létre.
  Az államtól, az önkormányzattól lehet várni a csodát, de nem érdemes. Ők elvannak a maguk mutyizós, párt-, és magánérdekek mentén mozduló bizniszükkel. Termelik a veszteséget, viszik (lopják) a pénzünket.
  Minden elismerésem a nyerteseknek.”
 • 7. szemlelodo 2009. december 11. 09:00
  „Már bocsánat nem az irigység a fő motiváció egy saját hibáján kivül bedőlt lakáshiteles számára.
  Maradjunk a realitásoknál ez a dijátadás mégsem a Nobel dij.”
 • 6. ClarkGriswald 2009. december 11. 08:52
  „"... de a minimálbérből élők, nehéz sorsú nagycsaládosok, munkanélküliek számára nagyon irritáló ilyen dinom-dánom királyi lakoma képes illusztrációja..."

  Nem is nekik van szervezve az egész. Azon meg ne csodálkozzunk, hogy a magyar ember irigy.”
 • 5. szemlelodo 2009. december 11. 08:25
  „Szükség van az arra érdemesek megbecsülésére, de a minimálbérből élők, nehéz sorsú nagycsaládosok, munkanélküliek számára nagyon irritáló ilyen dinom-dánom királyi lakoma képes illusztrációja, nem lehetne visszafogottabban a gazdasági helyzetünkhöz igazitani az ilyen rendezvényeket????”
 • 4. atti414 2009. december 11. 08:03
  „Gratulálok a nyerteseknek.”
 • 3. maradando 2009. december 11. 01:09
  „Azért a torta lehetett volna 2000 szeletes is! Ami az el nem készűlt klinikai tömb modern épűletére emlékeztette volna a résztvevőket . A többi esemény bízarrul pazar !”
 • 2. 1131 2009. december 11. 01:04
  „Kár, hogy nem te nyertél.... de csak azért mert nem volt a fejeden kipa... :(((
  De ez már csak egy ilyen ország... -.-”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: újabb kismamát kezelnek Szegeden

Csütörtökön 8 újabb beteget vettek föl a szegedi egészségügyi intézményekbe. Tovább olvasom