Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Átalakuló egyetemi tanárképzés

A bölcsészkar koordinálja azt a hároméves átalakulást, amelynek végére megszűnik a párhuzamos tanárképzés a főiskolai és az egyetemi karokon. Almási Tibor, a bölcsészkar dékánja erről beszélt a szegedi városi televízió Szemközt című adásában.
– Három évünk van arra, hogy felkészüljünk a párhuzamosságok megszüntetésére. Akkorra futnak ki ugyanis a duális képzésű évfolyamok – mondta a városi televízió szerdai Szemközt műsorában Almási Tibor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bölcsészdékánja annak kapcsán, hogy a héten napvilágot látott: az egyetem megszünteti a duális képzést, azaz megszűnik a tanárképző főiskolai kar önállósága, s a képzési rendszere beleolvad az egyetembe.

A dékán hozzátette, a döntéssel a bolognai folyamathoz illeszkedik az SZTE, hiszen a az alap és a rá épülő mesterképzés értelmében tanári diplomát csak ötéves képzés végén kaphatnak a hallgatók. – A két kar közötti presztízsharc érthető, de úgy gondolom, a háttérben sokkal könnyebb lesz megoldani a ma még kritikus kérdéseket. Az is szinte biztosra vehető, hogy a főiskola oktatói nem kerülnek az utcára tömegével. A munkájukra az egységes tanárképzés keretein belül is szükség lesz – jegyezte meg Almási Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piramisok homokból, vízből, kagylóőrleményből

Speciális fúrótechnikát fejlesztett ki a szegedi múzeum antropológusa, Varga András. Segítségével… Tovább olvasom