Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Átcímkézték a lejárt szavatosságú édességeket

Ötmillió forint értékű, lejárt szavatossági idejű bonbont akart átcsomagolni egy szegedi cég. Az újracímkézett édességeket feltehetően értékesítésre szánták. A rendőrség rossz minőségű termék forgalomba hozatalának előkészülete miatt indított eljárást.
Több száz kilónyi, lejárt szavatosságú édességet akartak átcsomagolni egy szegedi betéti társaság telephelyén, ám az akció egy lakossági bejelentésnek köszönhetően meghiúsult. Valaki értesítette az ÁNTSZ-t, melynek munkatársai tetten érték a „dobozolókat" és a helyszínen megtalálták a szavatossági idő meghamisításához szükséges eszközöket is: az új címkék készítéséhez használt számítógépet és a fóliákat.

Két-háromszáz kiló édesség

Úgy tudjuk, a kiérkező ellenőrök több mint kétszáz kartondoboznyi, mintegy 2-300 kiló édességre is rábukkantak. Ezeknek a szavatossági ideje tavaly nyáron lejárt.
A tisztiorvosi szolgálat feljelentést tett, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rossz minőségű termék forgalomba hozatalának előkészülete megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást indított a cég ügyvezetője ellen. A helyszínen talált termékeket és a számítógépet lefoglalták.

Át akarták csomagolni

Kovács Ferenc megyei tiszti főorvos kérdéseinkre mindössze annyit mondott: valóban érkezett hozzájuk olyan információ, mely alapján szavatossági idő meghamisítására utaló tevékenységet fedeztek fel egy telephelyen. Részleteket azonban nem árult el.

Úgy tudjuk, a szavatossági idő meghamisítása miatt lebukott betéti társaság telephelye Újszegeden van. Egy garázsban próbálták átcsomagolni a különféle pralinékat, konyakmeggyeket, vajkaramellákat és cukrokat. A dobozos édességek esetében a celofánborítás eltávolítása után új, számítógéppel készített minőségmegőrzési címkét ragasztottak a régi helyére, amelyen megváltoztatták a dátumot, majd az egészet ismét lefóliázták. A cukorkákat kibontották és egy másik, saját gyártású papírba csomagolták, melyen már az új lejárati idő szerepelt.

Ötmilliós érték

A megtalált édességek piaci értéke az előzetes becslések szerint mintegy 5 millió forint. Azt egyelőre nem tudni, került-e már forgalomba a házilag meghosszabbított szavatosságú termékekből, információink szerint azonban a tisztiorvosi szolgálat már megkezdte a boltok ellenőrzését. Egészségkárosító hatása egyébként nincs ezeknek a termékeknek, maximum bosszúságot okoznak annak, aki a szépen becsomagolt dobozban fehér foltos pralinét, vagy konyak nélküli, aszott meggydarabot tartalmazó bonbont talál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontották a Bunkóczi-pavilont a Mars téren

Kényszerbontással tegnap megkezdődött a szegedi Mars téri bódéváros felszámolása. A többi, mintegy… Tovább olvasom