Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Áthelyezték a Mars téri bódékat

Vasárnap piaczárás után a 13 még az önkormányzattal perben álló Mars téri kereskedő 18 bódéját áthelyeztette az üzemeltető Szegedi Vásár és Piac Kft. az U-pavilon oldalába.
Késő délután odagyűltek a bódék tulajdonosai, és tiltakozott a pavilonok megbolygatása ellen.

A tiltakozók értesítették Kohári Nándor és Oláh János Fideszes önkormányzati képviselőket. Kalmár Ferenc KDNP-s városatya és Bodó Imre Fideszes országgyűlési képviselő is próbált bejutni a területre, de a piacigazgató ezt megtagadta arra hivatkozva, hogy az most munkaterület.

Délmagyarország / Délvilág hírekKeresse a témát a holnapi Délmagyarországban és
Délvilágban is!

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. bélás 2009. november 30. 13:00
  „22. valakiiii 2009.11.29. 23:34

  Azt a vicc füzetet én is olvastam, és nem volt kevés munka, mire átértékeltem és az igazságra probáltam magamban átfogalmazni. Mindenesetre nagyon ideges lettem a végére hogy még le is írják a hazugságot.
  Neked szép napot”
 • 31. Ineen 2009. november 30. 11:25
  „az összes bodé eltünt! egy éjszaka alatt!”
 • 30. meggymag 2009. november 30. 11:17
  „Remélem az összes bódé eltünt! Szégyenfolt végre felszámolódott!”
 • 29. web 2009. november 30. 09:40
  „TESSÉK TUDOMÁSUL VENNI EZ NEM FIDESZ EZ NEM MSZP TÉMA!!!!!!!
  EZ A KERESKEDŐK KAPZSISÁGA.
  TESSÉK TUDOMÁSUL VENNI! A MARS TERET FEL KELL ÚJÍTANI, A KERESKEDŐK CSAK HÁTRÁLTATJÁK A MUNKÁKAT. MA AMIKOR AZ ATOMKOR KÜSZÖBÉN ÉLÜNK, NE RAGASZKODJUNK ILYEN GÖRCSÖSEN A RÉGMÚLT IDEÁKHOZ. HA AKARTAK VOLNA A KERESKEDŐK MÁR RÉGEN MEGEGYEZTEK VOLNA A VÁROSSAL. DE, AMIKOR KELLETT FIZETNI A BÉRLETI DÍJAKAT NAGYON JÓ VOLT, HOGY MINÉL KEVESEBB MENT KI A ZSEBÜKBŐL. MOST AMIKOR KI KELL KÖLTÖZNIÜK( KELLETT VOLNA MÁR RÉG) ANNÁL TÖBBET AKARNAK MINÉL KEVESEBBET FIZETTEK BE. LEHETETT VOLNA MENNIÜK A PAVILONOKBA DE AKKOR KÉNYTELENEK LETTEK VOLNA KULTURÁLT KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÁRULNI, AMI SAJNOS NEKIK EZEK SZERINT NEM MEGY. (TALÁN MINIMÁLBÉRES KERESKEDŐK RÁADÁSUL?, AKIK ´HATALMAS KÁRUKAT PÓTOLTATNÁK A VÁROS ZSEBÉBŐL?)
  NEHOGY MÁR ŐK VÁLTSÁK MEG A VILÁGOT!”
 • 28. Zs 2009. november 30. 09:16
  „22. valakiiii 2009.11.29. 23:34

  Köszi a kiértékelést - mostmár tudok minden fontosat! :)))) - Legalább mást olvashatok helyette :DD”
 • 27. qrumpli 2009. november 30. 05:27
  „Takaritsák már el ezt a szemetet onnan .
  Utánna lehet akár évekig vitatkozni.
  nem 13 ember él szegeden
  Gusztustalan amit müvelnek”
 • 26. hamankato 2009. november 30. 02:19
  „Végre!!!!!!!”
 • 25. Commander-V2 2009. november 30. 00:38
  „leona67: bárcsak a szegedi politikusoknak is egyértelmű lenne ez!”
 • 24. leona67 2009. november 30. 00:33
  „Százszónak is egy a vége, teljesen mindegy, hogy most politizálunk vagy sem, a Mars téri piac piszkos, büdös, várost csúfító lepra telep, amit nagyon gyorsan meg kell szüntetni, amíg még hajlandó valaki is megtenni, és másik helyen, kulturált körülmények között újra telepíteni. Jelenleg a pénztárcád és az értékeink voltak ott a legnagyobb veszélyben, nem pedig a politikai hovatartozásunk. Nem kell keresgélni, ki és kinek a bérence, az legyen a cél, hogy legyen szép, új és használható piac a városban.”
 • 23. Commander-V2 2009. november 30. 00:01
  „13. valakiiii: a Fidesz elment és büntetőfeljelentést tett a kártalanítás miatt. Itt meg a kártalanítást követelők oldalára áll. Vicces párt, nagyon vicces, még viccesebb, hogy a magyar nép meg ennyire birka, hogy ezeket az ellentmondásokat nem látja.

  Nagyon jól írta valaki a <moderálva> oldalon pár perce: mit szólna a város ahhoz, ha december végén a SZÉCHENYI TÉRI KARÁCSONYI FAHÁZAS BÓDÉS KERESKEDŐK KÖVETELNÉNEK PÉNZT és NEM LENNÉNEK HAJLANDÓAK LEVONULNI A SZÉCHENYI TÉRRŐL?

  A Mars téren ugyanez van, csak ott a kereskedők a városi telken, ami a Mars téri piac tulajdonképpen, nem 1 hónapra hanem visszavonásig szóló bérleti jogot kaptak és most ezzel élnek vissza, a szerződés felmondása után is maradni akarnak. Nem lehet. Nincs rá jogcímük. A birtokvédelem, és hogy akárhány éve tűzvédelemre hivatkozva formailag jogellenesen bontották le valakinek a bódéját abszolút téves hivatkozás. Ha a Széchenyi téri bazározók közül valamelyiknek a bódéját jövő héten tévedésből, jogellenesen bontanák le attól a többieknek még el kellene húzni a bérleti jogviszony lejártát követő 10 percen belül.”
 • 22. valakiiii 2009. november 29. 23:34
  „megkaptam az MSZP kampányfüzetét. A4-es lap félbehajtva 2x így aztán nyolc oldalra sikeredett a MŰ. Nagy újság, hogy színes. Vörös és szürke, mint krumpli leveses Kádár Jankó rendszere. Az első cím oldalon hét állítás. 1 védelem a bankhiteleseknek-ezért adtak a bankoknak 600 milliárdot 2.Növekvő közbiztonság- tényleg! Na hát Sajóbábony Kecel, Olaszliszka, stb.. no comment. 3.olcsóbb távfűtés- Afrikában az elég távol van. 4.enyhítjük a válságot enyhítjük a terheket- Ja a magukét és a bankokét 5.Másfél havi pénzzel több a borítékban-Igen Zuschlagnak Bajnainak Lendvainak stb, ja és Milyen pénz? Talán munkabért kellett volna írni.6.segély helyett munka- Pont mai friss hír, több média forrás közölte, hogy rekordot döntött a munkanélküliség.7. nagy traktor gumi a magyar földért- Igen kb ennyit fog kapni az a szerencsétlen kizsigerelt paraszt, aki arra kényszerül, hogy eladja a földjét. 2.-3. oldal Lendvai "rikács" Ildikó (kv helyett emeli a vérnyomásom) és Li-Bajnai levelei. Sajnos nem olvastam el és nem titkolom, hogy nem is fogom.4-5-6.oldal az első oldal sületlenségei bővebben, nehogy az agyhalott még meglévő szavazóbázisban mégis kétségek ébredjenek.7. oldal mehetünk az illetékes helyi jegyzőhöz krízis alapból koldulni, akár 100000 Ft is járhat ( MSZP-s haverok előnyben!!) Megtudhatjuk még, hogy a KURMÁNY?? hozta létre a krízis alapot 1 milliárd ftból( a kampány kb 10-13 milliárdba fog kerülni!!!) és akinek mindez nem elég érdeklődhet!! Itt a nagy lehetőség! Fel vörösök proletárok! Ildikó fenn tündököl! csak egy sms "igen" szót (de csak 1x nehogy igen igen legyen belőle)a +36 20 9000-679 számra. Az MSZP titkosan kezeli az adatokat, ( miután 4 évvel ezelőtt az összes adatot lelopták a nyilvántartásból)8. oldal Nekem személy szerint ez tetszik a legjobban, mert ezen csak annyi van, hogy ki a felelős szerkesztő és megtudhatjuk, hogy az MSZP Országos központ adja ki. ( és van e-mail cím is)egyébként szürke az egész oldal. Szerintem ködöt ábrázol. Hát akkor örüljünk! Dobjunk egy hurrát és irjunk már egy pár sms-t a fenti számra.”
 • 21. gubanc 2009. november 29. 23:32
  „Na ja! A Fidesz imádja a balkáni állapotokat. A zavarosban nagyon jól lehet büntetlenül halászni egy két millát havonta.”
 • 20. valakiiii 2009. november 29. 23:19
  „tisztelt fürtös!
  jobban élsz mint 5-6-7-8 éve??? és az ország is jobban él???”
 • 19. fürtös 2009. november 29. 23:18
  „Igen a kordon bontás óta, amit büntetlenül megúsztak,
  mindenhol ők hergelik a népet.
  Bodó mikor elvesztették a választást, Felsővárosi
  irodájából egy éjszaka elpakolt.
  Most választás előtt, újra megjelent, külön ünnepléssel.
  Sajnos sokan bedőltek neki még mindig.
  Persze most is osztogat! Kinek is a pénzéből?
  Az adó fizetőkéből!!!
  Azt is érdemes kik állnak mellette, és kik osztogatják
  a szórólapjait. Hát nem az értelmiség!!!
  Megjegyzem egyik pártnak sem vagyok támogatója.”
 • 18. valakiiii 2009. november 29. 23:16
  „Van négy pavilon, amelyiknek van alapja és a többinek nincs. És képzeld van egy, amelyiknek még ÉLŐ BÉRÉLETI SZERZŐDÉSE IS VAN. Eleve nem is lehet őket együtt kezelni, ezért kellene az egyesség.
  A bíróság pedig azt mondta, hogy ezek együttesen HELYHEZ KÖTÖTT műszaki alkotásnak minősülnek. Ez a hivatalos nevük a független bíróság döntésének értelmében. Ezért hatályon kívül helyezte az építési hatóság bontási határozatát a bíró.
  Erre azt mondta Mózes, ja igeeen, akkor így szerintem ingóságnak minősülnek, és NEM BONTJUK le csak arrébb tesszük.
  Politikai maffia, kiskapukeresgélés, így intéz minden ügyet a kabinet, és ide küldi a bérkommentelőit, de szerencsére itt sem gyogyósok az emberek.”
 • 17. valakiiii 2009. november 29. 23:13
  „tisztelt kobak! igazad van..., de jogállamban élünk!!! bírósági végzésük és birtokvédelmi engedélyük volt az árusoknak. megegyezés!!! de az nem volt... egy garázsért 18millió az etelka soron....”
 • 16. Logaritmus 2009. november 29. 23:11
  „A telek a varose, a pavilonok tulajdonosai berlok voltak, a terulet berloi. A perben pont ok bizonyitottak be, hogy a bodek nem is epitmenyek hanem ingosagok. A teruletberleti szerzodesuket felmondtak. A bodek atvehetok es sajat koltsegen elszallithatok hetfon nyitaskor. Vagy maradhatnak ott az uj helyukon, ha fizetik a berleti dijat szerzodes szerint. Orulok, hogy a varos feladta az eddigi impotens jogi toketlenkedest es elt a torveny adta tulajdonosi jogaival. Nagyon kar, hogy ebbol az egyszeru jogvitabol politikai hulyules lett a Fidesznel, nem ertem miert tamogatjak a putri butikokat, akik visszaelnek a felmondott berleti szerzodesukkel.”
 • 15. kobak 2009. november 29. 23:10
  „Na végre. Áldatlan állapotok vannak a Mars téren. 10 éve helyben topogás van. Végre most pénz is lett, hogy valami kulturáltabb legyen. Nehogy 13 piacos miatt konzerváljuk a mostani állapotot. Én normális tiszta piacot szeretnék már a város közepén. Arról nem is beszélve hogy mi van azokkal a kereskedőkkel, (tudtommal több 100) akik befizették a helypénzt az épülő új csarnokba. Azok érdekeit ki képviseli? A szegediek érdekeit ki képviseli. Nevetséges ez az egész. Fejlődjünk, de ne visszafelé!!!”
 • 14. lilik 2009. november 29. 23:09
  „Miért Advent vasárnapján? Miért sötétedés után?”
 • 13. valakiiii 2009. november 29. 23:09
  „etelka sori garázsokért 150 milla!!!!! itt még egy fillért nem kaptak a tulajdonosok és szétverik a "munkahelyüket"! hogy van ez???? ja és kedves délmagyar! 200 millát egy bódétulajdonos kért csak (persze mszp-s felkérésre, hogy borzolja a kedélyeket) szóval csak egy pont az aki 2006-tól mszp párt-
  tag....”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún

Fellobbant a rekordnagyságú, 10 méter átmérőjű, lucfenyő ágakból készült adventi koszorú első… Tovább olvasom