Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Átigazítják a Stefániát

A Roosevelt téri halászcsárdától a kiskörútig egységes elképzelés szerint módosítják a szegedi Stefánia jelenlegi képét. A tervezésre három megbízást adott a város: két építész és egy tervezőiroda készít koncepciót a sétány építészeti értékeinek föltárására.
A lebontott szegedi vár falainak jelzésével, a föltárt gótikus templom üvegjárda alatti bemutatásával vagy a múzeum előtti szökőkút átalakításával is újraformálhatják a Stefánia mai arcát. Mindezek még fölmerülő ötletek csupán, de már készülnek a sétány átalakításának tervei.

Koczor György és Török Péter építészt, valamint a Tér és Forma Kft.-t kérte föl a polgármesteri hivatal a fő elképzeléseket tartalmazó koncepció elkészítésére. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester tájékoztatása szerint a legjobbnak ítélt tervet fejlesztik majd tovább. A munka még az első egyeztetéseknél tart. A tervezői elképzelésekről a városi vezetők mellett műemlékvédők, régészek, történészek is véleményt mondanak.

Az alpolgármester kifejtette: azért tartották fontosnak a Stefánia új arcának megrajzolását, mert a terület egyes elemei különböző időkben készültek, illetve módosultak, ezért kívánatos lenne, ha kiérlelt, egységes elképzelés szerint tárnák föl a sétány építészeti értékeit. A megvalósításhoz minden bizonnyal központi forrásra is szükség lesz. A tervezést azért kell már most elkezdeni, hogy a témába vágó pályázat kiírásakor azonnal előhúzhassák a kidolgozott tervet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A válságmenedzser betiltotta a fórumot

László Gábor önkormányzati biztos megtiltotta, hogy az érdekképviseletek dolgozói értekezletet… Tovább olvasom