Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Attila volt a börtön csillaga

Szeged - A Szegedi Fegyház és Börtön vendége volt tegnap délután Vajda Attila olimpiai bajnok kenus. A Csillag elítéltjei rövid időre Pekingben érezhették magukat.
Felállva, vastapssal köszöntötték tegnap a Szegedi Fegyház és Börtön kultúrházában az elítéltek Vajda Attila kenust, Peking olimpiai bajnokát. A 26 éves sportoló nem először vendégeskedett a rácsok mögött – a 2004-es athéni játékok után már beszámolt olimpiai élményeiről a fogvatartottaknak. Attila mégis izgult a találkozás előtt, de a vastaps hatására hamar feloldódott olimpikonunk. Néhány fogvatartott már 4 évvel ezelőtt is hallgathatta a kenus történeteit – sokan még a következő, 2012-es londoni olimpia ideje alatt is a Csillag „vendégszeretetét" élvezhetik majd.

Az egyórás találkozón az ötven elítélt néhány pillanatra Pekingben érezhette magát: szó esett az időeltolódásról, az 1000 méteres kenudöntő minden egyes mozzanatáról, a doppingellenőrzésről és a kínai ételekről is. Attila ugyanis elárulta a raboknak, hogy nem igazán bírta az ottani konyhát, az aranyérmet vajas kenyerek elfogyasztásával lapátolta össze, ami nagy derültséget keltett az elítéltek között.

Vajda Attila minden kérdésre őszintén válaszolt. Fotó: Miskolczi Róbert
Vajda Attila minden kérdésre őszintén válaszolt.
Fotó: Miskolczi Róbert

Az olimpiai bajnok minden kérdésre őszintén válaszolt, végül ő is érdeklődött a börtönélet mindennapjairól. Többen azt mondták, olyan szürke, mint a ruhájuk, így az olimpikon látogatása igazi ajándék volt számukra. Az elítéltek Attilát azzal engedték útjára, hogy 2012-ben Londonban két aranyat szerezzen hazánknak, védje meg elsőségét 1000 méteren, és próbáljon legjobb lenni 500 méteren is.

A sportoló pedig egy gyufaszálakból készített háromárbocos hajót kért az elítéltektől, akik megígérték: következő látogatásáig biztosan elkészítik neki az ajándékot.

Olvasóink írták

 • 1. Ben81 2009. február 14. 14:06
  „Kezd már unalmas lenni, hogy mindenhová csak őt hívják vendégnek.
  Vagy lehet, ha hívják, ha nem ő megy?! Kis bazári majom..:)
  Atikám: Az élet nem abből áll, hogy itt vagy ott mosolyogsz.
  Te kevés vagy ehhez a világhoz. Csak tudlak sajnálni, hogy dróton rángatnak és te hagyod.
  Inkább maradj meg embernek..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedéstörténeti csodák a város utcáin

Szeged - Közlekedéstörténeti érdekesség, egy fagázas úthenger parkol az állami közútkezelő szegedi… Tovább olvasom