Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Átvett sikerekkel indít a színház

Szeged - Máshol már kipróbált produkciókkal, Offenbach-operettel és Gogol-vígjátékkal indítja az évadot a Szegedi Nemzeti Színház.
A Pesti Magyar Színház direktora, Iglódi István állítja színpadra a szegedi teátrum évadnyitó bemutatóját, a náluk már más szereposztással sikert aratott klasszikus Offenbach-operettet, az Orfeusz az alvilágbant. A tegnapi színházi sajtótájékoztatón a rendező elmondta: a francia operett semmit sem tisztel, mindent kifordít és kigúnyol, megmutatja, hogy az istenek problémái is ugyanazok, mint az embereké. A premiert pénteken tartják a nagyszínházban, a címszerepet éneklő László Boldizsár és az Eurydikét alakító Kónya Krisztina számára nagy iskola a próbaidőszak.

– Annak az elvárásnak, hogy pénz nélkül csináljunk színházat, és legyünk populárisak, az évad első két bemutatójával, a Háztűznézővel és az Offenbach-operettel megfelelünk – fogalmazott Juronics Tamás, a teátrum művészeti igazgatója. Gogol-év az idei, hangsúlyozta a Háztűznézőt fordító Bodolay Géza főrendező, aki három éve még kecskeméti direktorként kérte fel Juronicsot a darab megrendezésére. Nagy sikert aratott a produkció, amelyet a közönség október 9-étől a „honosított" kecskeméti főszereplőkkel, Gidró Katalinnal, Magyar Attilával és Balogh Erikával láthat a kisszínházban.

Pál Tamás rendezésében már próbálja az operatársulat a Bohéméletet, amit október végén mutatnak be.

Olvasóink írták

  • 1. lidi 2009. szeptember 23. 14:57
    „"Annak az elvárásnak, hogy pénz nélkül csináljunk színházat, és legyünk populárisak"
    gondolom, ez tisztelgés a nézőknek, csak Kossuth-díjas táncos-koreográfus-művészeti vezető-rendező módra fogalmazva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testnevelésóra az utcán - kényszer vagy módszer?

A szeptemberrel visszatérnek az utcára a diákok, de nem csak táskával a hátukon találkozhatunk velük. Tovább olvasom