Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

AudMax esték a BTK-n - azoknak, akik jobban szeretnék érteni hétköznapjainkat

AudMax esték címen indít eseménysorozatot a BTK. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara a szeptemberben meghirdetett Bálint Sándor program keretein belül vár minden érdeklődőt február 14-től szerda esténként Auditorium Maximum termébe.
„Azoknak, akik jobban szeretnék érteni hétköznapjainkat" – ezzel a felütéssel indítja újabb tudománynépszerűsítő előadássorozatát a BTK. Az AudMax Esték célja, hogy a Szegeden teremtődött tudományos értékek átadásával erősítse a város és a Bölcsészkar kapcsolatát. Mindezt úgy, hogy a közben hétköznapjainkban is gyakran előkerülő kérdésekről szóló legújabb tudományos eredményeket közérthetően mutatják be a Kar vezető oktatói.
 
A tavaszi félév tizenkét előadása négy nagyobb egységet alkot: ezek mindegyike több szempontból mutat be egy-egy témakört, az érdeklődőknek lehetőségük lesz irodalmárok, történészek, filozófusok, régészek és művelődéstörténészek előadását meghallgatni arról, hogyan is áll a tudomány a közgondolkodásban megragadt, ám a tudományos gondolkodásban már meghaladott, vagy újonnan felmerült kérdésekhez.
 

A magyarság hun eredetének tudományos vizsgálatától kezdve az okkultizmus és a művészet kapcsolatán keresztül egészen a Kádár-rendszer ideológia boncolgatásáig nagyon sok téma felmerül majd, az előadások után a hallgatóság fölteheti még megválaszolatlan kérdéseit.
 
Szeretettel vár tehát mindenkit a BTK február 14-től szerda esténként 18 órai kezdettel az Egyetem u. 2 szám alatti, második emeleti Auditorium Maximum termébe. Bővebb információt az előadások ismertetésével a Kar honlapján..
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disznóvadászat közben érte halálos lövés a hajtót - vizsgálják, mi történt a Gemenc Zrt. területén

Disznóvadászat közben érte halálos lövés a hajtót - vizsgálják, mi történt a Gemenc Zrt. területén
Állami területen, disznóhajtás közben történt a vasárnapi hajósi vadászbaleset. Eddigi információink szerint a szegedi férfi fegyverének lövedéke ,,gurulatot kaphatott", így érte halálos lövés a hajtót. Tovább olvasom