Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Augusztus 20. Csongrád megyében: töltse le a programokat!

Csongrád megye – A hétvége programjai augusztus 20-i ünnepünk köré csoportosulnak, de a tűzijátékok, hivatalos ünnepségek mellett is szép számmal lesznek még programok.

„Alkotmányunk fordulója. Új kenyér, új élet, új 'rsadalom. Ünnepeljük birkával! Új kenyér, új buza. Új buza, termékenység, termékenység, sok lada! Sok lada, élüzem!" Hogy népszerű elnökünk szól-e, és hogy mit, az legyen meglepetés.

Éljen augusztus 20!Az augusztus 20-i ünnepi programokat innen letöltheti!

Egyébként pedig:

Pénteken Szegeden a szabadtérin újra játsszák a Valahol Európában című musicalt.

A Gábor Dénes gimnáziumban egész vasárnapig reggel nyolctól este hétig rendezik meg a 46. Nemzetközi Díszmadár-kiállítást, amelyen 500–600-féle, a világ különböző részéből származó egzotikus madarat tekinthetnek meg a látogatók.

Szőregen a település 90 évvel ezelőtti visszatérésére emlékeznek: 1921. augusztus 21-én szabadult föl a három éves szerb megszállás alól és tért vissza Magyarországhoz Szőreg.

Szentesen a Szárnyasnapok második napján a Gasztronómiai udvarban és sörkertben, ami az Ifjúsági parkban található, tíz órától hungarikumok és különleges élelmiszerek bemutatása és kóstoltatása kezdődik, valamint ekkor nyitnak a sörfőzdék is. Koraeste sörivó versenyt és sörhasszépségversenyt rendeznek, majd nyolc órától Country Road, Jerry Lee’s Rock & Roll Service – lángoló zongorashow várja a bulizni vágyókat.

Jerry Lee's Rock & Roll Service - Lánchíd - 2010. augusztus 8.


Szintén Szentesen ezen a nyáron utoljára lehet éjszaka csobbani a fürdőben. A pénztár egészen este tízig tart nyitva, a belépő 400 forint.

A Makói Muzsika keretében a Nem tudok élni nélküled című Apostol-musicalt viszik színre a Hagymaház szabadtéri színpadán 21 órától: a darabban a 40 éves, legendás együttes is közreműködik.

Ópusztaszeren a 2. Szeri Szabadegyetemen pénteken bionapot tartanak élőfalu-fórummal. Fél hattól a Szabó Balázs Band játszik majd.

Sándorfalván a Pallavicini-kastélyban csütörtökön nyílt meg, és egészen augusztus 28-áig látogatható az időszaki vadászati kiállítás, amelyet a megyei vadásznap alkalmából rendeztek meg.

Kiszomboron a III. Íjásztalálkozón zenés estet rendeznek Szent István királyunk tiszteletére. Fellép Cseke Balázs, Juhász Gergely, Nagy Sándor, Vizi Zsolt klarinét kvartettje.

Szombaton az idei szabadtéri szezon utolsó előtti előadását lehet megnézni, a Valahol Európában kerül ötödször színpadra ebben az évadban.

Hatodszor rendezik meg idén a Sárgán a Tisza-parti Szent István Népünnepélyt.

A Szárnyasnapok a Kurcára is kimerészkedik. Ám vadkacsavadászat helyett horgászversennyel várják a damiláztatókat reggel nyolctól kettőig. Közben a sportpályán amatőr fogathajtóverseny lesz, amit kutyaszépség- és -ügyességi verseny követ. Délután kettőtől pedig kakasszépségverseny és lovagi torna lesz. Fél négytől csirkeszárnyevő világrekord-kísérletet tartanak, este a príma Szeged Linedance Klub country- és westerntánc-bemutatója látható, amit Colorado Country Band-koncert követ.

Colorado Country Band Mix


Szegváron ünnepel az egész falu: reggel kilenctől sportprogramokkal kezdődik a falunap, amelyet gyerekprogramok és vetélkedők követnek. Délután öttől légi bemutató lesz a sportpálya légterében. Este nyolctól Szűcs Zoltán, majd Ágoston Anita énekel, karate showműsor, 22 órakor tűzijáték, majd sátorbuli a Jump és a WC Punk Pír rockzenekarokkal, 24 órától DJ Hortobágyi zenél.

Falunap lesz Ásotthalmon is: a programok tíz órakor kezdődnek. Délután háromnegyed négytől felvonulás a művelődési háztól a Szent István térre, a Mórahalmi Fúvószenekar és a Classicon T. S. E. mazsorettcsoportjának vezetésével. Este hattól Fábián Péter operettszámokat énekel, ásotthalmi csoportok műsorai, Josh és Jutta fellépése, majd utcabál a Bohém fiúkkal. Közben 21.30-tól tűzijáték.

A 2. Szeri Szabadegyetem zárónapja is a bio dolgok jegyében telik. Délután egytől a Ghymes együttes is fellép.

Vasárnap véget ér a Szegedi Szabatéri Játékok évada: a záródarab a Valahol Európában musical.

Ismét fúvószenétől lesz hangos Szeged belvárosa. Idén negyedik alkalommal rendez - évről-évre egyre színvonalasabb - találkozót a kiemelt arany diplomával minősített Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar, Szeged városának fúvószenekara. A rezesek találkozóján idén a vajdasági Ada Brass Dance Band Fúvószenekara, a Dunakeszi Koncertfúvósok és a szegedi Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar ad félórás koncerteket.

A szentesi Szárnyasnapok zárónapján focitornával, kickbox- és ökölvívó-mérkőzésekkel várják az érdeklődőket, de lesz western lovasbemutató is.

Családi életmód- és sportnapot is rendeznek Szentesen az Üdülőközpontban, ahol strandröplabda-, vízilabda-bajnokságot sőt, snellsakkversenyt is rendeznek.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. augusztus 20. 07:44
    „Annak ellenére hogy egy h betű hiányzik és miért ez a Hir tv-s cikk kezdés érthetetlen számomra mert valójában egy igényesen megirt cikkről van szó. Nem ártott volna a Colorádo-os You Tub "idézésnél" megemliteni s Szegedi érintettséget (szológitár )”
  • 1. diverfrog 2011. augusztus 19. 08:14
    „"SzentIstván királyunktizteletére"
    Ez igen!
    Kérem tisztelettel javítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnephez méltó időjárás

Megemberelte magát az időjárás: semmi sem zavarja meg a hétvégi programokat, ünnepségeket. Tovább olvasom