Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Autók az árokban a 43-ason és az 5-ösön a hó miatt - fotókkal

Szeged - Összesen nyolc sérüléssel, illetve anyagi kárral járó balesetet szenvedtek a megyénk útjain közlekedők csütörtökön, és több kisebb koccanás történt a hirtelen jött egynapos hó miatt.

Hárman könnyebben megsérültek csütörtök reggel a Tisza Volán menetrend szerint Szegedről Siófokra közlekedő autóbuszán, amikor a jármű Baja közelében, Csávolyt elhagyva egy kanyarban lecsúszott a síkos útról. A buszban tizenöten utaztak, amikor a járművet viharos oldalszél lökte meg, amitől a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, és az árokban állt meg. Nem borult fel a busz, három utasa kéz- és térdzúzódást szenvedett, őket mentő vitte el. A többi utas a bajai Volán buszával utazott tovább. A Tisza Volán járművét vontató szállította Szegedre.

Csütörtök hajnalban, a szokatlanul télies időben az 5-ös úton Szegednél egy Opel Astra ráfutott az előtte haladóra, majd fának csapódott, egy piros Toyota pedig az árokban kötött ki. Egy Röszke felé haladó piros Toyota Yaris eddig ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, belefordult az árokba, és a tetejére fordult. A sérülteket ellátták, az autót daru emelte ki. Ugyancsak az 5-ösön egy szatymazi nő Peugeot-val ment Szegedre 50 kilométeres sebességgel, de biztonságból lassítani akart, és a fékezéstől megpördült, majd összeütközött a szembe jövő Opel Corsával, a két sofőr könnyebben megsérült. Félpályás útzár volt délelőtt 10 óráig a 43-as úton. Szőregnél egy 52 éves román sofőr Mercedes mikrobusszal akart megelőzni egy buszt, de megcsúszott, és fának csapódott. A sofőrt a tűzoltók vágták ki, a mentők 8 napon túl gyógyuló sérüléssel szállították kórházba. Hosszú sorok torlódtak fel a baleset miatt, lépésben lehetett csak bejutni Szegedre.

Balesetet szenvedett Toyota az 5-ös úton. Fotó: Segesvári Csaba
Balesetet szenvedett Toyota az 5-ös úton.
Fotó: Segesvári Csaba

Korábban írtuk:

A delmagyar.hu információi szerint egy autó ütközött fának a 43-as főúton Deszk és Szeged között csütörtök reggel. A baleset miatt teljes útzár volt érvényben. Az 5-ös úton két komolyabb baleset is történt: egy sötétkék Opel Astra fának csapódott, egy piros Toyota pedig az árokban kötött ki.

Az 5-ös úton a 187-es kilométernél egy Röszke felé haladó piros Toyota Yaris, eddig ismeretlen okbó áttért a menetirányszerinti bal oldalra. Valószínűleg a havas úton megcsúszhatott, a Maty-éri evezőspálya magasságában a szalagkorlátnak ütközött, az megdobta és a kocsi az árokba landolt. Az autó egy fán megprödült, és a tetejére fordult. A sérülteket ellátták, a rendőrség csak a Szőregi úti baleset után tudott helyszínelni. Az autót daru segítségével emelik ki, a művelet a forgalmat nem zavarja.

Információink szerint reggel még egy baleset történt, az 5-ös úton az M43-as autópálya-lehajtójánál.

A reggeli információk szerint Szegeden csúszósak az utak: a Belvárosi híd teljesen le van fagyva, ezért óvatosan kell közlekedni. A márciusi tél a hétvégéig kitarthat, vasárnaptól eső válthatja fel a havazást. A várható időjárásról itt olvashatnak bővebben.

Fának csapódott egy mikrobusz a 43-ason. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Ha kisebb koccanást, balesetet lát, ossza meg olvasóinkkal, küldje el a hírt a tudosito@delmagyar.hu e-mail címre! Emellett havas és jeges fotókat is várunk. A legjobbakat közzétesszük.

A Makai úti balesetről Kiss Tamás olvasónk küldött fotót.
A Makai úti balesetről Kiss Tamás olvasónk küldött fotót.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. meki55 2010. március 12. 17:38
  „A márciusi tél a hétvégéig kitarthat, ezért óvatosan kell közlekedni!!!!!!!!!!!!!”
 • 44. deszkás 2010. március 12. 14:27
  „Bartina! Ez olyan párttitkárosra sikeredett.Mondom:a töltésig kész van egy elkerülő út amit a deszki önkormányzat sk épitett és mivel Póda úr birodalmán vezetne.,megbukott. Ha kész az AP akkor is találkozni fogsz kamionnal még kamionstop esetén is mint eddig!A 43as kb4éve matricás és az is marad., tetszik v nem. A Szőregiek nem véletlen balhéznak bár tőlem maradhat igy is.Továbbá az ut bekötésével a deszki telekárak föl az ujszegediek ára a béka segge alá csuszna!”
 • 43. vuk 2010. március 12. 10:02
  „Mint lattuk az utkezelo is tehet rola, mert az ut nem volt tukorsima, szaraz es meleg!
  Es emiatt a 60-as tablanal 90-nel menok arokba borulhatnak. Szerintem perelni kell a kozutkezelot.”
 • 42. lilongwe 2010. március 12. 07:45
  „"Fának csapódott egy kisteherautó a 43-ason. A balesetet a csúszós, havas út okozta. "
  Ez tévedés. A balesetet a kisteherautó balfék sofőre okozta, aki nem volt képes a csúszós úton hatvannal menni...esetleg még téli gumija se volt...
  De persze erről is a hó tehet :-)
  DÖBBENET!
  TRAGÉDIA!
  HIHETETLEN!
  (fotóval!)”
 • 41. SzMgabi 2010. március 12. 07:38
  „MI AZ, HOGY A HÓ MIATT ?
  NEM INKÁBB ÚGY KELLENE VEZETNI, AHOGY AZ ÚTVISZONYOK MEGKÍVÁNJÁK ????????????
  SOK BAROM !!!!!!!!
  CSAK EZZEL AZ A GOND, HOGY MÁSOKAT IS VESZÉLYEZTETNEK .”
 • 40. h65535 2010. március 11. 21:58
  „A sok marha nyomja ész nélkül!!!”
 • 39. maug 2010. március 11. 18:33
  „Pancserek”
 • 38. TrombiFrédi 2010. március 11. 18:27
  „TippMix szelvények is játszanak???:)”
 • 37. deszkás 2010. március 11. 17:43
  „Adamantium! Kamu az adataid!Egyébként a többivel egyetértek”
 • 36. adamantium 2010. március 11. 17:19
  „nézem, hogy fröccsögnek egyesek a románok ellen, volt vagy 5 súlyosabb baleset ebből 1 román, a 4 magyar az nyilván tudott vezetni, téligumija volt, 10-zel ment és az UFO-k lökték le az útról. feltételezem amikor a magyar busz felborult ausztriában hasonló okok miatt (hó, jég, nem volt rajta lánc) akkor az osztrákok is hülyéztek minket és ki akartak titltani az országból. egyébként a román meg jöhetne azzal, hogy a nemzetközi utakat az útfenntartó kötelessége megfelelő állapotban tartani éjjel nappal, télen nyáron - ahogy ez tőlünk nyugatra 99%-ban teljesül is, nálunk meg ha hó esik az a baj, ha süt a nap az a baj, mindig az autós a hibás, soha nem az útfenntartó mert nem volt képes megfelelő utat csinálni és azt takarítani”
 • 35. nagypappa 2010. március 11. 17:15
  „maci52 2010.03.11. 14:53

  Minden "szerencsétlent" szondáztatni!
  Ne igyon, az unokám is ki megy az útra...
  A múlt héten láttam, hogy Klárafalván a külföldieket is kivették a sorból. Fizettek mint a katonatiszt.
  A parancsnoknak az a dolga, hogy a beosztottak közt elossza és irányítsa a munkát.
  HA a beosztott lángost akar enni, egyen lángost, Te is reggelizel a munkahelyeden.
  A kamionok szabálytalankodnak... gondolj bele mi lenne ha minden tizedik szabálytalankodó kamiont kivenne a rendőr, akkor csak dugulna be a város igazán. NINCS HOVA FÉLREÁLLÍTANI az ellenőrzésre megállított kamiont!
  Abba bele kell gondolni, hogy egy kamion helyszínbírságolása is minimum 15-20 perc!”
 • 34. rolee 2010. március 11. 16:54
  „"Küldjön ön is totókat!"

  xD”
 • 33. greg 2010. március 11. 16:51
  „Azt mondja kertváros. Röhögnöm kell. Lakóputriparkok mióta kertvárosok? Igen is meg kellene csinálni azt az utat vész esetén. Nem pedig körforgalmat csinálni a Hősök terére.”
 • 32. purgator 2010. március 11. 16:50
  „"...eddig ismeretlen okbó áttért a menetirányszerinti bal oldalra..."

  Nem is sejthető mi "okbó" azonkívül, hogy a havas jeges úton ugyanúgy száguldoznak a "vérpofik", mint ha rekkenne a nyár. Hogy lehet ennyi pénzért ilyen sz@r jogosítványokat osztani?”
 • 31. Bartina 2010. március 11. 16:30
  „Kertvároson nem célszerű átmenő forgalmat generálni. A megoldás az autópálya mielőbbi elkészülte lenne.”
 • 30. deszkás 2010. március 11. 16:06
  „A román száguldozhat (eredmény fent) a kutyát sem érdekli!A Szőregi út kerülhető lenne ha a Deszki utat tovább épithetnék ha az nem sértené az UJSZEGEDI milliomos és politikai "elit" érdekeit.”
 • 29. NTK 2010. március 11. 15:10
  „"Az 5-ös úton a 187-es kilométernél egy Röszke felé haladó piros Toyota Yaris, eddig ismeretlen okbó áttért a menetirányszerinti bal oldalra."

  Tisztelt Cikkíró!
  Lehet, hogy először valami olyan programba kellene bemásolni a cikk szövegét, amely ki is javítja a helyesírási hibákat és csak ezután kitenni a honlapra.

  Másodszor: Kérem fényképezzen már egy 187-es km táblát az 5-ös úton. Ha talál olyat, akkor meghívom egy üveg sörre. :-)))”
 • 28. bummbumm 2010. március 11. 15:04
  „Ha valaki pesszimális variációt akart volna felállítani
  a szegedi közlekedés fejlesztésére és átszervezésére,
  akkor sikerült volna ilyen helyzetet teremteni.

  A románok szidnak minket, mi sem tudunk közlekedni, jelentős plusz költség, időkiesés, környezetszennyezés, (több betegség), balesetek, elromlott utak.

  Hajrá Medgyessy, Gyurcsány, Kóka, Bajnai. Mesterházi és szegedi segítőik!
  Irány: el!”
 • 27. maci52 2010. március 11. 14:53
  „Mi lesz itt még ha felbontják a Rókusi körutat,a policájoknak sem a Móravárosi TESCÓ-hoz kellene lángosozni járni,hanem keményen megbüntetni a városon átszáguldozó,tök szabálytalankodó Kamionosokat.Könnyű elbújni,fényképezni,egy-két szerencsétlent szondáztatni,de ha a főnökük ezt parancsolta,,,,,,,,,,,”
 • 26. vuk 2010. március 11. 14:51
  „21. hozzászólás greg 2010.03.11. 14:05

  Igen, az o hibaja az is, hogy mindenki mindenhova autoval akar jarni :)
  Meg az is, hogy hiaba feltuno, az autosok nem latja, hogy havas az ut es ugy mennek, mint ha 25 fok lenne szaraz uton.

  Aki nem fejezte be az M43-ast romania+bulgaria EU-csatlakozasaIG(!), az viszont tenyleg hibas.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálok a játszótereken - milliós károkat okoznak

2001 óta milliókat költöttek a Puskás utcai játszótérre. Ám a vandálok ismét szétrúgtak egy játékot. A játszóteret rendszeresen rongálják. Tovább olvasom