Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Autómentes nap Szegeden

A szegedi Széchenyi téren ma délelőtt 10 órától rendezik az európai autómentes napot. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy érdemes igénybe venni a tömegközlekedést, illetve kerékpárral a városban gyorsabbak lehetünk, mint autóval.
Az európai autómentes napot 1997 óta évenként ugyanabban az időpontban – szeptember 22-én – rendezik. A szegedi önkormányzat, a Százszorszép Gyermekház, valamint a Csemete természet- és környezetvédelmi egyesület ma 10 és 14.45 között bonyolítja le a rendezvényt. A Széchenyi téren környezetvédelmi és természetfotó-kiállítást rendeznek. A kerékpárszaküzletek, szervizek ingyenes kerékpár-átvizsgálást végeznek.

A gyerekek körében mindig nagy sikerű KRESZ-oktatópályán a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság szakemberei tájékoztatják a tanulókat a helyes közlekedésről.
A Széchenyi téri középső sétányon felállított színpadon a Százszorszép Gyermekház szervezésében közlekedéssel kapcsolatos mesejáték, koncert és vetélkedő lesz.

Ingyenes utazás

Tavaly még csak az autómentes napon lehetett ingyen utazni a tömegközlekedési eszközökön. Az idén pénteken, szombaton és vasárnap is díjmentesen vehető igénybe minden villamos-, autóbusz- és trolijárat.

A „Szeged Greenways" térképein bemutatja a rekreációs célú, városkörnyéki kerékpárutakat. A Csemete az Eurovelo 11-es út városi szakaszán több útvonalat is kijelölt, melyeket körbe járva az egyes állomáshelyeken feladatokat lehet megoldani. Ezt egy pontgyűjtő verseny keretében rendezik. 11 órakor a Széchenyi térről indul az a kerékpáros bejárás, mely Felsőváros kerékpárútjait és parlagfüves területeit ellenőrzi.

Ettől független a hagyományos kerékpáros demonstráció, melyet a Critical Mass szegedi szervezői vezetnek. A kerékpáros menet délután fél hatkor a Dóm térről indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárt a határidő, bírósághoz fordulnak a háziorvosok

Továbbra sem kapták meg augusztusi díjazásukat a mentőszolgálattól az ügyeletet ellátó Csongrád… Tovább olvasom