Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Autós üldözés Tápén

Menekülő autó kerekére lőttek a rendőrök tegnap Tápén. A faluban többen látták, hogy egy Audit üldöznek először a főutcán Szeged felé, majd vissza. A sötét Audit végül a töltés melletti ártéri erdő bozótjában találták meg, üresen.
Fotó: Frank Yvette
Igazoltatni akarták a rendőrök két személygépkocsi vezetőjét tegnap Tápén. Az egyik sofőr a rendőrautónak akart hajtani, a másik a kiszálló rendőrök felé ment – áll a rendőrség közleményében. Egy rendőr a szolgálati fegyverével az egyik autó kerekére lőtt, a sofőr azonban elmenekült. Később a rendőrök a gépkocsit megtalálták – írta tegnap Tuczakov Szilvána sajtószóvivő. Ennél többet a helyszíni szemle végéig – mely lapzártánkkor még tartott – nem mondhatott.

A tápaiak közül többen látták tegnap délután, hogy egy sötét színű Audit üldöznek a rendőrök Tápén, a Budai Nagy Antal, illetve a Honfoglalás utcában. Szűcsné Fodor Ildikó a főutca cukrászdájának pultja mögül annyit látott, hogy fél négy tájban a töltés felől egy sötét színű Audi húzott el a cukrászda előtt. – Olyan mély hangja volt, mint egy IFA-nak – emlékezett az eladó. Rettentő sebességgel haladt, két rendőrautóval a nyomában. Bartók István az utca végén található kiskocsmából látta, amint négy óra tájban a sötét gépkocsi visszafelé, azaz ismét a töltés irányába tart, mögötte jócskán lemaradva jöttek a rendőrök, akik ekkor már nem szirénáztak. Később feltűnt egy ezüstmetál kocsi is, amely feltűnően lassan haladt, a szemtanúk benyomása az volt, pásztázza a környéket, társát keresi.

A sötét Audit végül a töltés melletti ártéri erdő bozótjában találták meg, üresen. A helyszínen négy rendőrautó tartózkodott, tőlük annyit tudtunk meg, az üldözés valóban a fent leírtak szerint zajlott és a rendőrség „az összes bevethető járművét mozgósította". Úgy tudni, a sofőr elmenekült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében

A Magyar Televízió tízfős kuratóriumi elnökségének tagja lett Balogh László, akit a… Tovább olvasom