Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Autót vett volna a NAV-os, kollégával ellenőriztette az eladót - adótitkot sértettek

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt két adóhatósági dolgozó ellen, akik 2017. januárjában, Csongrád megyében, adótitoknak minősülő információt jogosulatlanul kezeltek.
A vádirat szerint az egyik elkövető szabadsága alatt gépkocsit szeretett volna vásárolni, az eladó ellenőrzése érdekében telefonon felhívta dolgozó kollégáját, és megkérte, hogy az adótartozásokat nyilvántartó rendszerben tekintse meg, az eladó rendelkezik-e adóhátralékkal. A másik vádlott ezen kérésnek eleget tett és a nyilvántartásban megnézte a kért adatot.
 

Az adóhátralék adótitoknak minősül, azt kizárólag hivatali kötelezettség teljesítése érdekében ismerheti meg az adóhivatali dolgozó. Az adat magáncélú megismerésével a vádlott jogtalan előnyhöz jutott, mivel a gépkocsi eladójának vagyoni helyzete ismeretében tudott dönteni a gépjármű megvásárlásáról.

A Csongrád Megyei Főügyészség a két hivatali dolgozót hivatali visszaélés bűntettével vádolja, velük szemben pénzbüntetés kiszabását és az adatot megtekintő vádlott esetében kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltást indítványozott. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turistafellegvárrá tennék Kisteleket, ahova golfpályát, lovardát és skanzent is álmodtak

Turistafellegvárrá tennék Kisteleket, ahova golfpályát, lovardát és skanzent is álmodtak
Azt még nem tudni, befejezi-e valaki az elvérzett gyógyszálló-beruházást. BMX- és gördeszkapálya mindenesetre már van a pusztában. Tovább olvasom