Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Autótolvajok után kutatnak

Szeged - Szeged második legális graffitifalát állítják fel pénteken a rókusi Puskás utcai játszótéren. A rendőrség különböző szervezetek munkatársai segítségével autótolvajok, csellengők után kutat a városrészben. A Biztonságos Élet-tér programban a diákokat is okítják.
Négy szegedi választókerület – Makkosház, Rókus, Móraváros és Felsőváros – biztonságosabbá tételét tűzte ki célul a Szegedi Rendőrkapitányság a Biztonságos Élet-tér programban.

Az embereknek a rókusi városrészben – több bevásárlóközpont mellett – a panelek parkolóiban is őrizetlenül kell hagyniuk autójukat. Vasárnap késő este például a Kossuth Lajos sugárút egyik háza mögötti parkolóban járkált két férfi az autók között, majd egyikük kinyitotta egy ott álló Audi ajtaját. Tettüket szerencsére meglátta egy ott lakó, aki értesítette a hatóságot.

A rendőrök ugyan minden lakossági fórumon felhívják az emberek figyelmét arra, hogy gépkocsijukban ne hagyjanak látható helyen értéket, ennek ellenére még mindig sokan felejtik a szélvédő mögött pénztárcájukat vagy az autó ülésén laptopjukat. A bűnmegelőzéssel kapcsolatos felvilágosítást már gyermekkorban célszerű elkezdeni.

A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy a gépkocsiban senki se hagyjon látható helyen értéket. Fotó: Frank Yvette
A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy a gépkocsiban senki se hagyjon látható helyen értéket. Fotó: Frank Yvette

– Rókuson is elindult a Biztonságos Élet-tér program. Az Arany János és a Rókusi Általános Iskolában már három-három bűnmegelőzési témájú előadáson vagyunk túl. A gyerekek nagyon fogékonyak a játékosan elő-
adott és gyakorlati példákkal alátámasztott ismeretanyagra – mondta Pópity Beatrix.

A Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályának előadója hozzátette, hogy a fiatalok az órákon elsajátíthatják azokat az alapvető praktikákat, amelyeket a mindennapi életben tudnak alkalmazni annak érdekében, hogy elkerüljék az áldozattá vagy elkövetővé válást. A diákok az órák végén egy teszt kitöltésével adhatnak számot tudásukról.

A főtörzsőrmester kiemelte, hogy péntek délelőtt – Makkosházhoz hasonlóan – a Puskás utcai játszótéren is felállítanak egy graffitifalat, az IKV munkatársai pedig a városrészt tisztítják meg a korábban felfestett figuráktól. A fiatalok ezentúl legálisan is hódolhatnak szenvedélyüknek a városrészben.

A pártfogó felügyelői és gyermekjóléti szolgálattal, valamint a városőrséggel elindított, a csellengő fiatalok kiszűrését elősegítő közös járőrszolgálat – más városrészékhez hasonlóan – Rókuson is megkezdődött, ahol a rendőrökhöz csatlakoztak az Ágota- és a Gyermeksors Alapítvány munkatársai is. Fő feladatuk továbbra is az, hogy az iskolakerülő fiatalokat az intézményekbe vagy a szülőkhöz irányítsák – a helyi körzeti megbízott ugyanakkor határozottan fellép a jogsértőkkel szemben.

Olvasóink írták

 • 1. Estike 2009. április 23. 14:58
  „Tisztelt Szerkesztőség!
  A nagy közbiztonságról, csak annyit, hogy az elmúlt hetekben többünket megtámadtak és kiraboltak a Rókusi kiserdő mellett vezető úton fiatalok, akik nőket és fiatalabbakat támadnak meg és veszik el értékeiket. Talán ide sem ártana egy kis közbiztonsági ellenőrzés. Én az egyik megtámadott és kirabolt közelben lakó nő vagyok, akit igen megviselt az eset.
  Az erdőben hajléktalanok laknak, ami nem valami bizalomgerjesztő. Tele van különböző szeméttel, vannak akik lerakatnak használják. És persze a rablóknak kitűnő menekülési lehetőség van benne, ahogy ez az én esetemnél is bebizonyosodott.
  Ne csak az iskolákban történjenek oktatások, hanem a való életben kellene a már megtörtént esetek helyszínein őrjáratszerűt tartani, lehet hogy több esély lenne a támadók kézrekerítésénél.
  Remélem, hogy ezen a környéken is történik javulás a közbiztonság terén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvát népviselet a megyeházán

Szeged - Pécs és Mohács után hétfő óta Szegeden látható Erdődy Sándor 18 képe, amelyek a legrégibb… Tovább olvasom