Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Avatóünnep a TIK-ben

Szeged - Zenés ebéden láttuk vendégül tegnap délután nyomdaavató rendezvényünk prominens résztvevőit a TIK-ben. A kiváló menü mellett oldottan beszélgettek vendégeink, a felszólalók pedig lapjaink, illetve nagybefektető anyacégünk érdemeit hangsúlyozták.

A vendégeket persze nemcsak mi, hanem a Szegedi Egyetem rektora, Szabó Gábor is izgatottan várta: a TIK bejáratánál virágcsokorral, ajándék CD-vel és egyetemi sálakkal lepte meg Dobrev Klárát és Göncz Kingát, akik örömmel vették a figyelmességet. Ezután büszke házigazdaként a jubiláló, pont 4 éves épület átriumában körbevezette a meghívottakat, majd egy üveg csongrádi bort és egy karácsonyi CD-t adott át Lord Rothermere-nek.

Miközben a vendégek egy pohár pezsgővel vagy üdítővel a kezükben hárfazene (Natalia Gorbunova) és fuvolaszó (Szabó Norbert) mellett elfoglalták helyüket a díszbe öltöztetett asztaloknál, rövid beszélgetések alakultak ki az alkalmi asztaltársak között. A főasztalnál Botka László Szabó Gáborral és Dobrev Klárával, Lord Rothermere Göncz Kingával társalgott.

Lord Rothermere Göncz Kingával társalgott. Fotó: Miskolczi Róbert
Lord Rothermere Göncz Kingával társalgott.
Fotó: Miskolczi Róbert

Mikor a vásznon peregni kezdett új, két és fél milliárdos nyomdánk történetét összefoglaló, angolul feliratozott kisfilmünk, mindenki fölfigyelt.
– Nagyon örülök, hogy önökkel lehetek ezen a történelmi napon. Külön öröm, hogy 1996-ban édesapám éppen Göncz Kinga édesapjával, Göncz Árpáddal adhatta át a Kisalföld nyomdáját, most pedig mi, azaz a gyermekeik a Délmagyarországét – kezdte beszédét Lord Rothermere. Megköszönte a jelenlévők segítségét, támogatását, méltatta érdemeiket, és elmondta: bízik benne, hogy 2010-ben, lapunk százéves születésnapján újra ebben a körben ünnepelhet. Göncz Kinga kiemelte: a Délmagyarország mint a legrégebbi hagyományokkal rendelkező napilap megérdemli a többmilliárdos új beruházást, főként, hogy lapunk – amikor csak a politikai kurzus lehetővé tette – mindig megőrizte függetlenségét. Dobrev Klára arról beszélt, mitől épül ki egy nagybefektető bizalma. – Benne van a jó városvezetés, az autópálya, a szegedi egyetem hírneve, de legfőképp a lapok előállításán dolgozó több száz munkatárs munkája – hangsúlyozta a miniszterelnök felesége, aki ezután a világhírű szegedi dzsesszhegedűssel, Frankie Látóval kiegészült Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Bandnek adta át a színpadot. A világzenei improvizációkból álló, magyar, balkáni és cigány dallamokat megvillantó produkció közepette láttak neki a vendégek az ínycsiklandozó menüsor elfogyasztásának.

Avatóünnep a TIK-ben Fotó: Miskolczi Róbert (galéria)

Menü

Előételnek hideg libamájat szolgáltak fel, grillezett gyümölcsökkel és áfonyamártással. Főételként választható volt süllőfilé roston, citromos, fehérboros mártással, petrezselymes rizzsel, sült mogyoróburgonyával vagy bélszínsteak gazdagon, borsmártással, angol zöldség-burgonyakrokett körettel. A desszert tiramisu volt. A menühöz tokaji, szekszárdi és pannonhalmi borokból választhattak a vendégek.
Ajándékaink. Kiadónktól minden résztvevő a Konyári pincészet egy-egy üveg 2006-os cabernet savignonját kapta, kiemelt vendégeink pedig egy-egy igazi különlegességgel lettek gazdagabbak. Kligl Sándor szobrászművész bronzból készült, háromkilós betűszekrényét kapták, ami a Délmagyarország nyomdai szedésre utaló, szabadon cserélgethető betűit tartalmazta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reggeliző kócsagok

Szeged - Vagy harminc nagy kócsag pihent és eszegetett a minap délelőtt Deszk és Klárafalva között, a 43-as út mellett. Minden autós odanézett, mert tényleg szép látványt nyújtottak a zöld vetésen ácsorgó vagy lassan mozgó, nyúlánk, fehér madarak. Tovább olvasom