Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Az áldozat élettársát gyanúsítják

Vasárnap fényes nappal megöltek egy 42 éves hajléktalan férfit Szegeden, a József Attila sugárúton. Az ott élők még mindig a történtek hatása alatt állnak, sokan ismerték látásból az áldozatot. A rendőrség az elhunyt 32 éves élettársát gyanúsítja. Életének utolsó perceiben részeg volt a vasárnap késő délután Szegeden meggyilkolt férfi – állítják a szemtanúk.
Tóth Imre az áldozatot jól ismerte, rendes embernek tartotta. Fotó: Schmidt Andrea
Életének utolsó perceiben részeg volt a vasárnap késő délután Szegeden meggyilkolt férfi – állítják a szemtanúk. Jellegzetes figurának számított azon a „főcsapásirányon", amelyen közlekedett: nagyjából a nagykörút, a Csongrádi és József Attila sugárút közötti területen.

– Sokat üldögélt a Kedves előtti padon, szemben a villamosmegállóval – mondta Tóth Imre, aki söröskriglivel a kezében jött ki a vendéglőből tegnap, hogy megmutassa a helyet. Vasárnap délelőtt még látta a Kedvesben, annak egy roma barátjával, de délután – mielőtt leszúrták – szerinte a Koccintó felől jöhetett. Rendes embernek tartotta, aki a légynek sem ártott.

Mint ahogy arról tegnapi lapunkban beszámoltunk, az áldozatot vasárnap – a szemtanúk szerint – három nő várta kedvenc padján. A fürdőszobaszalon melletti romos épületben élő társaság tagjai ezt követően vitatkozni, kiabálni kezdtek – így jutottak el a Kedvestől csaknem a Dankó Pista utca sarkáig, és érte közben a férfit a halálos szúrás. Az áldozat végül a volt alternatív iskola épületének közvetlen közelében esett össze.

Megkérdeztük a szemben lakókat, akik ablakukból ősztől tavaszig, míg a fák lombkoronát nem növesztettek, látták, mi zajlik a gazdátlan házban. Szerintük olykor tízen is laktak ott egyszerre. Esténként rendszeresen ordibáltak, hangoskodtak, rettegésben tartották a környéket. Hozzátették, hogy az áldozat nem mindig lakott velük.

A rendőrség közleménye

Halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja alapján indított büntetőeljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egy 42 éves férfi halála ügyében. Eddigi adataink szerint vasárnap este Szegeden, a József Attila sugárúton a férfit – előzetes szóváltást követően – megszúrták, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A helyszíni adatgyűjtés alapján felmerült a gyanú, hogy a bűncselekményt az elhunyt 32 éves élettársa követte el, akit a rendőrök előállítottak, kihallgatását követően őrizetbe vették.

A fürdőszobaszalon melletti, a bokrok között megbúvó házikó kertjének kiskapuja tegnap délben tárva-nyitva állt. A „szembeszomszédok" szerint a rendőrség rúgta be, mert vasárnap este 11 körül még egyszer nagy erőkkel visszatértek, lámpákkal keresgéltek. Hallózásunkra senki sem bújt elő. A kertben hatalmas szemétkupac bűzlött, ételmaradéktól kezdve jobb napokat látott matracig és paplanig, mindent felhalmoztak. A kötélen kimosott ruhanemű száradt, a téglából kirakott járdán eldobott derékszíj. A szomszédok azt is látták, hogy a történtek után szétspriccelt a társaság.

Megkérdeztük a fürdőszobaszalonban dolgozókat is, mit tudnak, de ők lapunkból értesültek a gyilkosságról. Nem rendültek meg a történteken. A társaságot persze ismerték, azt mondták, reggel elmentek, mintha munkába indulnának, délután szatyrokkal a kezükben szállingóztak „haza".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vérvételre egy hetet kell várni Szegeden

Az országban példa nélkül álló módon a harmadára csökkentette az OEP a szegedi rendelőintézet… Tovább olvasom