Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Az algyői körforgalom sötétsége teljesen szabályos

Balesetveszélyes egy ideje az algyői körforgalom, mert este tíz után teljes sötétségben kell áthajtani rajta – mondják olvasóink. A szakember szerint nem előírás a körforgalmak kivilágítása, de az említett helyen szerinte üzemelnek a lámpák, csak nem látják.
Fotó: Segesvári Csaba
Olvasóink informáltak bennünket arról a balesetveszélyes helyzetről, ami a Szegedről Hódmezővásárhelyre vezető 47-es út első algyői körforgalmánál tapasztalható.

A körforgalom állítólag esténkét szinte teljes sötétségbe burkolózik, amikor a közelben található benzinkút tízkor bezár, és lekapcsolja a fényeit. Mint a panaszosok elmondták, korábban ez nem volt probléma, mivel a kút éjjel-nappal nyitva tartott. Mióta este bezár, az autósoknak sötétben kell áthaladniuk a körforgalmon, és a helyismerettel nem rendelkezők számára ez balesetveszélyes. A körforgalom Szegedhez közelebbi részén emellett hetek óta fekszik egy kidőlt kandeláber, amin az ipartelep felé igyekvők esnek keresztül a sötétben.

Rigó Mihály, a Magyar Közút Kht. megyei területi igazgatóságának főmérnöke elmondta, az előírások szerint a körforgalmakat nem kell kivilágítani, mivel a kocsik reflektorának éppen ez az egyik szerepe. A frissen elkészült nyugati elkerülő úton például sehol sincsenek kivilágítva a körforgalmak, ami a magyar szabványnak teljesen megfelel. Hozzátette: tudomása szerint, gyenge fényforrások ennek ellenére is vannak az említett útszakasz szegélyén, azok azonban azért nem láthatók, mert az „agyonvilágított" benzinkút mellett nem igazán fedezhetők fel.

A főmérnök a kidöntött lámpaoszlopról megjegyezte, hogy a körforgalmakat negyven kilométeres óránkénti sebességhez tervezték, így ha valaki kétszázzal közelít, az nagy valószínűséggel kárt tesz valamilyen tereptárgyban – vagy akár önmagában is. Mint mondta, az oszlop elszállítása, cseréje az önkormányzat feladata lenne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillogó, villogó járműcsodák Szegeden

Szombattól hétfőig csodajárgányok randevúznak Szegeden, a Mars téren. Az autók szerelmesei a világ… Tovább olvasom