Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Az államtitkár első fogadóórája

Bűnmegelőzési tábor, méltányossági nyugdíj, területfejlesztés. Ujhelyi István fogadóóráján jártunk.
Ujhelyi István városházi irodájának ajtaján még „csak" az országgyűlési képviselő titulus szerepel. Pedig a politikus tegnap először már az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkáraként is tartotta szokásos fogadóóráját.

– Nem érzek különbséget, hasonló problémákkal keresnek meg, mint korábban. Annyi változás azért történt, hogy államtitkárként, a rendelkezésemre álló apparátussal gyorsabb az ügyintézés. Az államtitkárságnak köszönhetően hatékonyabban látom el egyéni képviselői munkámat.

Tegnap két óra alatt nyolcan keresték fel, ottjártunkkor Pósa Róberttel, a szegedi önkormányzat gyermekvédelmi intézményének igazgatójával tárgyalt. Az igazgató a negyedik bűnmegelőzési tábor lebonyolításához kérte Ujhelyi segítségét.
– Kedvező választ kaptam. A képviselő úr elsősorban anyagi támogatást ígért. Többek között arról beszéltünk, hogy a résztvevő gyerekek számára ingyenes lesz a belépés a szegedi fürdőkbe.

Pósa arra a kérdésre, hogy miért nem telefonon egyeztetett az államtitkárral, hiszen Ujhelyi korábban is támogatta a tábort, elmondta: az emberközelibb, személyes tárgyalás híve.

A következő látogató Horváth Czakó Zsolt volt, aki a területfejlesztés prioritásairól szeretett volna konkrétumokat hallani. Érdeklődésünkre elmondta: a tájékoztatás kielégítő volt.
– Szeged fejlesztési stratégiájában keresi a maga helyét mindenki. Nagy cégek és munkavállalók is. Utóbbiak például arra kíváncsiak, mire érdemes átképezniük magukat, mire lesz kereslet – vázolt egy tipikus témát a politikus. Volt, aki tegnap az uniós áfaszabályokat kifogásolta, és a fogadóórán visszatérő probléma a méltányossági nyugdíj kérdése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól drágulnak a gyógyszerek

Július elsejétől változnak a gyógyszerárak – többségében emelkednek. Akad olyan fogamzásgátló,… Tovább olvasom