Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Az Andaxínház performanszával nyitott a 24. Thealter fesztivál - fotókkal

Közel 70 produkció lesz még látható 11 helyszínen.
A fesztivál július 26-áig 11 szegedi helyszínen közel 70 programot kínál, az előadások mellett koncerteken, tréningeken, utcaszínházi produkciókon és szakmai beszélgetéseken vehetünk részt.

A külföldi vendégelőadások közül mások mellett egy izraeli duó, a cseh Boca Loca Lab, a szlovén Via Negativa és a kolozsvári Váróterem Projekt vendégelőadásaira válthatunk jegyet, de ingyenes utcai akciók is színesítik a város nyarát.

Fotók az Andaxínház performanszáról. Frank Yvette felvételei.

– Ahány ember, annyi színház, ahány színház, annyi szokás, ahány szokás, annyi identitás, ahány identitás, annyi ember – nekik, tehát közönségének köszönte meg Balog József, hogy létrejöhetett és elkezdődhetett az ország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja. A megnyitón egyszerű üzenetet fogalmazott meg a THEALTER művészeti vezetője.

– Még bírjuk cérnával – mondta, majd az Andaxszínház produkciója részeseként kifeszítette gombolyagját a fesztivál fő helyszínéül szolgáló régi zsinagóga kertjében.

A THEALTER a hazaiak szemléje is, 9 napja alatt többek között Pintér Béla és Társulata Titkaink, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Rózsák, valamint az Orlai Produkciós Iroda friss bemutatója, A csemegepultos naplója lesz látható, a szegedieket egyebek közt a Metanoia Artopédia, a Homo Ludens Project és két bábprodukció képviseli. A fesztivál aktuális programja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszter Sándor: Rózsa Sándor nem volt "vacak ember"

Oszter Sándor és Toroczkai László felavatta a Rózsa Sándor Élményházat Ásotthalmon. Tovább olvasom