Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Az APEH beveti a Rapid egységeket

Június elejétől a korábbiaknál is erőteljesebben lépnek akcióba az adóellenőrökkel és pénzügyőrrel felálló rapid csoportok – kaptuk a tájékoztatást az APEH sajtó- és kommunikációs főosztályától. A rendőrségi mobil egységekhez hasonlóan az APEH speciális egységei, az újjászervezett Rapid csoportok is folytatják működésüket.
A gyors reagálású Rapid egységeket még 2005 augusztusának elején hozták létre az APEH-en belül, a cél a feketegazdaság visszaszorítása volt. A minimum két adóellenőrből és egy fő hivatásos pénzügyőrből álló csoportok az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságának koordinálásával végzik ellenőrzéseiket. A revizorok gépkocsival, mobiltelefonnal, laptoppal felszerelkezve, az irányító személlyel és egymással is folyamatos összeköttetésben járják az országot, és ellenőrzik – előre be nem jelentett módon – többi között az áruk beszerzéséhez és értékesítéséhez kapcsolódó adókötelezettségek betartását. Emellett leltároznak és vizsgálják a számla-, illetve nyugtaadást is.

A Rapid csoportok eddig mintegy három és fél ezer vizsgálatot végeztek, hiba, hiányosság feltárását követően közel százmillió forint mulasztási bírságot szabtak ki. A jelzésükre indított 250 adónem ellenőrzésének jelentős része állapított meg adóhiányt. Az eljárások a hatósági eljárás különböző szakaszaiban vannak, de összességében elmondható: mintegy ötmilliárd forint adóhiányt állapítottak meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néha a kutyánk is kikapcsolódásra vágyik

Egy szegedi kutyapanzióban akár wellnesshetet kérhetünk kedvenceinknek, hogy ne legyen… Tovább olvasom