Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Az APEH elégedett a bevételeivel

Szeged - Részint a regionális átszervezés óta eltelt egy év eredményeit, részint az adóbevételek alakulását értékelte idei év eleji sajtótájékoztatóján az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága.
Tamásné Czinege Csilla igazgató elmondta, 2007-ben 14 százalékkal nőtt a nettó adóbevétel a három megyében, a legtöbb pénz az áfából folyt be. Mintegy 25 milliárd forint adótartozást sikerült behajtani, 2,5 milliárddal többet, mint 2006-ban.

Miután a kormány meghirdette a zéró tolerancia elvét, több büntetést róttak ki, mint egy évvel korábban. Közel 1100 vagyonosodási vizsgálatot fejeztek be, amelynek során nettó öt és fél milliárd forintos adókülönbözetet állapítottak meg.

Egy úgynevezett megállapításra átlagosan nyolcmillió forint be nem fizetett adó jutott, a legnagyobb összeg egy személynél 221 millió forint volt.

Olvasóink írták

 • 2. S.Grandpierre Cecília 2008. január 18. 21:24
  „A milliárdos vezetőket kellene elszámoltatni, akkor méginkább, elégedett lehetne, eme intézmény. Persze a tűzbe nem szívesen nyúlnak, mert az túl meleg. Csak a kisembereket tudják egy tojás eladásáért elszámoltatni. Fentről kezdjék már és addig ne dicsekedjenek és ne legyenek elégedettek, amig a "fejeket" el nem számoltassák töviről hegyire. Esetleg külföldi bankoknál is lehetne nézelődni, -ha lehetne- meg azután az ingatlanpiacon is. Volnának tippjeink bőven!!! Ne a kisember megadóztatásán örvendezzenek!”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. január 18. 20:39
  „Én meg azóta nem vagyok elégedett a bevételeimmel, amióta az APEH elégedett.

  Mert a közös felelősségvállalás feriék szerint azt jelenti: mi elkúrtuk, ti meg fizettek.

  Ja! Van egy ötletem! A pénzügyminiszter, aki annak idején "nem vette észre", hogy hamis számlákra igényelt vissza 55milla áfát, igazán visszatolhatná a pénzt. Akkor az APEH még elégedettebb is lehetne!
  Plusz tessék a börtönbe is benézni, az 55milla az "adófizetők" pénzéből futná az ellátást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hivatal jár ki az emberekhez

Mórahalom - Mórahalom: mintatelepülés. Nemcsak Csongrád megyében, országosan is példa arra, hogy a rendszerváltás óta igenis meg lehetett változtatni a helyi „kisvilágot". Tovább olvasom