Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Az automatákat elrejtik, ugye?

A szegedi közlekedési társaságok tizennégy bérletpénztárt működtetnek, a jövő azonban, úgy tűnik, az automatáké. Nyáron négymillióért nem kellett Szegednek az olcsóbb berendezés, most több mint hatmillióért vesz az SZKT egy gépet. Az első gép csak nyáron áll munkába Tarjánban, a másik kettő novemberben kezd árusítani.
Dugonics téri szocreál műemlék pavilon 1960-ból, az automatáké a jövő. Fotó: Gyenes Kálmán
Új menetjegy- és bérletvásárlási lehetőséggel gyarapodott a szegedi belváros. A Tisza Volán az Anna-kúti csomóponthoz közel, a MÁV-palotában kezdte működtetni új pénztárát. Ezzel, bár csak minden hónap 8-áig, de enyhül a sorban állás és várakozás a pénztáraknál. A kereszteződésnél egyelőre külső, pavilon jellegű pénztár nem épül. A Szegedi Közlekedési Társaság nemsokára automatákkal könnyít az utasok helyzetén.

– A tarjáni hurokforduló április végére készül el, az új épületbe kerül júniusban az első jegyárusító berendezés – tájékoztatott Török Mónika a közlekedési társaság marketing- és pr-osztályvezetője. Három gépesített pénztárt – mint tavaly júliusban megírtuk – nyugati minta alapján versenyeztetett meg és választotta ki az SZKT. A közbeszerzést azonban a cég elhalasztani kényszerült, mert a városi főépítész irodája túl nagynak és csúnyának találta az egyenként 4 millió forintos gépeket – melyek már egy hónapja működhetnének. A társaság infrastruktúra-főmérnökétől megtudtuk: a főépítészi elutasítás után újfent keresésbe fogtak, és most megtalálták az igazit. Az új gép ugyanolyan méretű, mint az előző körben kiválasztott, csakhogy a nyári ajánlat már lejárt. A második körben a napokban kötnek szerződést a magyar beszállítóval.

Az öt gép szoftverrel együtt közel 29 millió forintba kerül. Mivel egyszerre ötöt vesznek, kaptak árkedvezményt, de így is közel hatmilliójába van a társaságnak egy berendezés – a korábbi négymilliós ajánlat helyett.
Az első gép csak nyáron áll munkába Tarjánban, a másik kettő novemberben kezd árusítani: egyik a közlekedési társaság számlavezető bankjának Széchenyi téri, a másik a Kossuth Lajos sugárúti fiókjában működik majd. Mivel mindhárom masinát épületben helyezik el, a külleméhez ezúttal nem szükséges a főépítész véleményét kérni. Jövőre a maradék kettőt a Tisza Lajos körút–Mikszáth Kálmán utcai villamosperonra és az Aradi vértanúk terére telepítenék.


Jegyek és bérletek

A Szegedi Közlekedési Társaság a Zrínyi utcai irodájában, a Mérey utca 6. szám alatti irodaházban, a Széchenyi, a Csillag, a Dugonics és az Aradi téren, valamint a nagyállomásnál és az újszegedi Csanádi utcában működtet jegypénztárt. A Tisza Volán árusai a Szent István, a Mars, a Bartók és a Víztorony téren, a Budapesti körúton, a Hont Ferenc utcában dolgoznak. Bérletek kaphatók ezen kívül nyolc trafikban, virágboltban és a lottózókban. Vonaljegyek az élelmiszerboltokban és a hírlapárusoknál vásárolhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényelmes diploma

Nyugat-Európában és az USA-ban rohamosan fejlődik a távoktatás. A közlekedési, kollégiumi és egyéb… Tovább olvasom