Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Az autósoknak nem okozott gondot az Anna-kúti lezárás

Szeged - Teszteltük a forgalmat a reggeli csúcsban, de várakozásainkkal ellentétben nem alakult ki dugó az Anna-kúti lezárásnál. Annál nagyobb volt a fejetlenség a tömegközlekedésben.
A táblákat kihelyezték, így autós szemszögből egyértelmű a közlekedési rend az Anna-kútnál, ahol kedd hajnalban megkezdődtek a munkálatok. Ebből a szempontból sem nem utal forgalmi dugó kialakulására, viszont a tömegközlekedésben már korántsem ilyen tisztázott a helyzet.

Bár a megváltozott menetrendet kiírták, azt sokan el sem olvasták, és a buszsofőröktől kérdezgették, hogyan tudnának eljutni úticéljukhoz. Ráadásul gyalogos szemmel nem is mindegyik tömegközlekedési jármű indult el a logikus irányba, ami tetézte a reggeli rohanás kiváltotta bonyodalmakat.

A tömegközlekedési tapasztalatokról holnap számolunk be részletesen.

Előzmények, menetrend

Mától egyetlen jármű sem hajthat keresztül Szegeden az Anna-kúti csomóponton, mivel a villamospályák és a kereszteződés átépítésével elkezdődik a 2011-ben befejeződő villamosprojekt.

Tegnap késő délután megnéztük, látszik-e bármilyen jele annak, hogy 12 óra múlva elkezdődik a felújítás. Előkészületeknek azonban nyoma sem volt. Megkérdeztük Dózsa Gábort, az SZKT ügyvezető igazgatóját, mi az oka annak, hogy még az eligazító táblákat sem helyezték ki.

Dózsa azt mondta, tegnap megzavarta volna a forgalmat, ha táblákat, paravánokat állítanak ki az Anna-kúti csomópontban. Nulla órától azonban mind a négy irányból lezárják a munkaterületet – az autósok már éjszaka sem hajthatnak át rajta –, valamint kirakják az összes útbaigazító táblát. Az első, hajnali villamosok még átzötyöghetnek a rossz állapotban lévő kereszteződésen, de reggel 6-tól vágányzár lesz.

A munka a felsővezeték bontásával kezdődik, utána két napon belül a vágányokat is felszedik. A villamosok közül – mint ahogy arról lapunkban már többször beszámoltunk – az 1-es nem közlekedik, helyette buszok járnak, a 3-4-es tuja pedig mindkét irányból csak a lezárt csomópontig szállítja az utasokat. A gyalogosok átjárhatnak a kereszteződésen. A vágányzár a vezető elmondása szerint szeptember 12-éig tart.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. csak fitten :) 2008. július 16. 15:25
  „Számomra meg az a döbbenet, hogy úristen, kinek mennyit kellett gyalogolni!! De borzasztó. Ahogy elnézem az emberek jó részének nem ártana, ha néha kicsit gyalogolna, nem pedig egy-két megálló kedvéért várakozna egy megállóban hosszú perceket, esetlek többedik járműre, amire fölfér, ami összsségében semmivel nem gyorssabb mint gyalogolni. Esetleg nem lenne ennyi tunya, elhízott ember ebben az országban.
  (természetesen nem a betegekeket értem itt)”
 • 23. atomboy 2008. július 15. 19:50
  „Ellenzeki, szerinted mikor kene?
  Osszel, telen, tavasszal nem jo, mert iskola
  Nyaron nem jo, mert fesztival.

  Vagy hagyjak ugy, ahogy van meg tovabb 100 evig?”
 • 22. Ellenzéki 2008. július 15. 19:42
  „strangerr mester, a jelenlegi város vezetésnek semmi köze ahhoz, hogy a város fesztivál város.
  Ezt megörökölték.
  Aztán egy főokoskának a lollernek, igen a fejlettebb helyeken az ilyen felújítást nem az idegen forgalmi szezonban szokták végezni, még akkor sem ha a magácska gyenge felfogó képességének nem dukál.”
 • 21. dova 2008. július 15. 18:22
  „A kerékpárosok is kaptak szép terelő táblát a Feketesasra.
  "Kerékpárral behajtani tilos!"

  Köszönjük és egyben gratulálok.”
 • 20. Mil 2008. július 15. 18:13
  „Sokan várták a 35-öst reggel :)”
 • 19. Emberke 2008. július 15. 17:49
  „Mondtam már, kár volt elégetni a boszorkányokat. Jól jönnének most azok a járgányok. Ha lennének, talán segíthetnének felülemelkedni dolgokon. A röghözragadottaknak.”
 • 18. HEHE 2008. július 15. 17:28
  „ÉN NEM NÉZEM A TÁBLÁKAT MEGYEK AMERRE TUDOK ÁRKON BOKRON ÁT .”
 • 17. vagy 2008. július 15. 15:56
  „kifelé nincs megálló a lófara és a szivárvány között.

  megáll a mars és a kakasos templom között... egy hete a vízcsapból s ez folyik, a villamosok-trolik tele voltak szórólapokkal”
 • 16. Brennus 2008. július 15. 14:05
  „Anonymus

  Pontosítok: a 76-os most ideiglenesen a Vitéz utcánál áll meg, mert a Petőfin valamilyen vezetéket cserélnek és így nem tud most a Földváry utcánál megállni.

  Én is a 76-sal szoktam közlekedni.”
 • 15. jg 2008. július 15. 14:01
  „KEDVES UTASOK ÉS OLVASÓK!!!!!!!!!!!!

  A Délmagyar szerint: " a 3-4-es tuja pedig mindkét irányból csak a lezárt csomópontig szállítja az utasokat" EZ NEM IGAZ MERT TARJÁN ÉS KECSKÉS KÖZÖTT VILLAMOSPÓTLÓ AUTÓBUSZ KÖZLEKEDIK

  közérdekű közleményt olvashattak!”
 • 14. bobca 2008. július 15. 13:57
  „Nagyon sok ész kellett ahhoz, hogy valaki kitalálja, hogy az 1-es villamospótló a pathológiától a Nagypostáig nem álll meg. Remélem tévedek, de ma a kakasos templomtól a Mars térig gyalogoltam, mert nem tudtam hol szálljak fel az 1-es villamost pótló járműre. Nem tájékoztatják megfelelően a lakosságot.”
 • 13. Anonymus 2008. július 15. 13:14
  „Brennus

  Mivel én a 76-sal közlekedek igy megmondom a tutit: a busz a Szivárvány kitérőnél és a Földváry utcánál áll meg, majd a Dáni utcánál

  Üdv”
 • 12. LoLLeR 2008. július 15. 12:18
  „8. hozzászólás Sondor 2008.07.15 11:25-ra válasz:

  De ha a Te lakásod alatt kezdenék el hajnalban ütni a betont, akkor is ez lenne a véleményed? Gondolkozz már egy kicsit...

  A többinek:
  Ennyire begyepesedett országot nem láttam. Ha elkezdenek vmit is csinálni, h jobb legyen pl. most egy városnak, akkor elkezd rinyálni.
  Ha meg nincs megcsinálva akkor meg azért veri a nyálát. Nem hiszem, h ne lehet kibírni ezeket a heteket.”
 • 11. Alexfl 2008. július 15. 12:10
  „Nagyon örülök annak, hogy szépítik, csinosítják Szegedet. Bízom benne, hogy a felújjítás után két héttel nem kell majd feltúrni újra az egészet, mert elfelejtettek vmit... Egyébkent meg nem értem, hogy miért nem lehet már végre a teljes belvárost lezárni az autósok elől és kerékpárral, gyalog lehetne csak közlekedni, meg persze tömegközlekedéssel. Nagyon, nagyon jó lenne. Üdv Mindenkinek!!!”
 • 10. Brennus 2008. július 15. 11:58
  „A Petőfi Sándor sugárút és a nagykörút kereszteződésénél és a Vitéz utcánál is megáll a villamospótló busz és a 76-os is.”
 • 9. Panda31 2008. július 15. 11:39
  „Mélységesen felháborít, h nincs pl. Vitéz utcai megálló!!!!Ezért a szolgáltatásért MI szegediek fizetünk, mindent megértek...de nem kevés embernek nehezítik meg az életét azzal, h kvázi a Lófararától a Gringos étteremig nincs megállóhely!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Gondolom azért a bérlet ugyanannyi marad szeptemberig...”
 • 8. Sondor 2008. július 15. 11:25
  „Én még hajnalban nem láttam útépítőket soha dolgozni.Ha most ez így van bravó.”
 • 7. ivcsek 2008. július 15. 11:03
  „valamikor neki kellet állni, ha már mindenáron, most és mindörökké...
  ez a felfordulás mindig és mindenkor rosszul jön.
  de. a tömegközlekedési projektben csak a tömegközlekedőkre nem gondolni az ciki, márpedig ez történt a tájékoztatás terén az SZKT részéről! a felüljáró viszont jó ötlet!”
 • 6. Anonymus 2008. július 15. 10:50
  „Ellenzéki

  Egy kérdésem lenne: Szerinted az SZKT mikor csinálja meg a felújítást? Ha tanévben csinálná meg akkor valószínűleg lenne hőbörgés( diákság részéről).
  Ha viszont nyáron csinálja-jó elismerem- akkor meg a fesztiválok miatt lenne cinkes.
  Véleményem szerint örülni kellene,hogy legalább csinálnak felújítást.”
 • 5. strangerrr 2008. július 15. 10:41
  „Na kezdődik már...
  De ha tavasszal csinálják, akkor jött volna a szólam a több ezer egyetemistáról, meg a vizsgaidőszakról, és hogy miért nem nyáron csinálják...

  De örömmel olvasom, hogy Szeged fesztivál város lett:) "persze a város vezetésének áldásával" ;)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csoportos garázdaság Szatymazon

Szatymaz - Öt román állampolgárságú férfi kötött bele egy helybeli lakosba, majd a segítségére… Tovább olvasom